2022-07-02 135 瀏覽
人生係一個旅程,每個人嘅終點都一樣,不過過程中嘅經歷、際遇,就會一點一滴改變我哋嘅思想方法,你嘅人生又係點嘅呢?最近遇上 apothecary 嘅awaking journey,以10款唔同嘅Cocktail訴說人生,每一本嘅調制方法都好特別,我從來都冇諗過原來粟米鬚都可以做Cocktail🍸當中我最鍾意嘅係 #BenevolentSingularity 以咖啡做base,加上barefoot同raspberry,苦中帶點酸甜,配埋一件Brownies,就好似講緊人生雖然會遇到好多艱苦,但係冇苦過,又點會感受到甜美有幾值得珍惜❤️Apothecary 係主打香草同香料嘅cocktail bar,用獨特而且嶄新嘅味覺旅程,令人重新認識草藥嘅用法同觀感,鍾意試新野嘅就要去認識下佢哋啦!我特別欣賞佢嘅小食,呢一個炸雞窩夫好特別,Keep到雞肉嘅嫩滑,但係又好香口喎肉丸都係值得一讚嘅烤芝士唔係好多地方食到,好計時嘅朋友呢個一定要食用粟米鬚調制嘅Cocktail,甜味比較重鍾意酒味比較重嘅,可以試吓Strange GravityVirtuous Rote要加埋一粒Olive一齊食先正Sentien

肉丸都係值得一讚嘅

烤芝士唔係好多地方食到,好計時嘅朋友呢個一定要食

用粟米鬚調制嘅Cocktail,甜味比較重

鍾意酒味比較重嘅,可以試吓Strange Gravity

Virtuous Rote要加埋一粒Olive一齊食先正

Sentient Interlude