2022-05-02
Babacio 最出名嘅係意大利手工薄餅🇮🇹🍝🍕佢地嘅pizza 真係世一(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)呢間Babacio Cuina 係位於中環蘭桂坊6號地下分店,另一間總店就係中環雲咸街,有戶外露天位可以望到大館景果間🏛但可惜成日full booking ,一直都冇機會食🥲所以知道佢地開左分店,即刻約埋朋友一齊去試下❤️•Caprese Salad 頭盤是蕃茄水牛芝士沙律,蕃茄清爽香甜,水牛芝士味道濃郁,兩者配搭口感清新,非常開胃的前菜🥗•Pomarola Pasta 手工製作的意大利麵非常creamy ,麵質比較淋身,但味道是可以的。•Boscaiala Pizza即叫即焗嘅意大利手工pizza 真係冇令我失望,人手搓完麵團再拿去焗爐烤焗,餅底皮薄香脆,口感煙韌好好咬,配料有芝士火腿同蘑菇,超級好食❤️•Dessert Gelato 有多款口味俾你選擇,雲喱拿/朱古力/芒果/開心果等等。今次揀左開心果,偏重奶味,唔會太甜,口感香滑。呢個幾有驚喜😍📍 Babacio Cucina (中環)中環蘭桂坊6號地下
•Caprese Salad
•Pomarola Pasta
•Boscaiala Pizza
•Dessert Gelato
📍 Babacio Cucina (中環)
中環蘭桂坊6號地下