2K
9-10-2010晚餐食到頭都出煙 (邊度咁大鑊: http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2122668), 當然要轉個好一點的場溝溝貨, 消除味覺陰影. 某星期日下午嚟過摸過門釘, 但從食友 HK Epicurus 的食評得知呢度星期六會開, 又捉了朋友陪我試試.如常又係熱 caffe latte, 面頭奶泡係睇得見的幼細, 質地軟滑綿密 , 咖啡就夠晒香夠晒濃, 少少苦, 但唔澀, 正 不過另上的 jigsaw puzzle 形糖粒無用武之地了.旁邊仲有 chocolate chip biscotti, 唔算好甜, 不過咬到牙都崩了, 超硬喎 朋友又係叫 iced chocolate, 面頭有舊鋪滿朱古力粉的雪糕浮吓浮吓, 令人諗起新加坡系 "Milo dinosaur" 飲落超凍, 朱古力味香濃, 質地滑, 加埋朱古力雪糕, 朋友作為「朱古力魔」係讚口不絕, 我又點會覺得唔好飲呢 環境有點似 study room, 裝修設計「簡約」行先, 加上星期六 9:xx pm 得我哋同 2
9-10-2010

簡約主義
香濃的 caffe latte
iced chocolate 有雪糕的
主理人仲請食 "spicier nacho" 味 Doritos, 哈哈!

, 咖啡就夠晒香夠晒濃, 少少苦, 但唔澀, 正

環境有點似 study room, 裝修設計「簡約」行先, 加上星期六 9:xx pm 得我哋同 2 位主理人, 全店加埋得 4 個人, 靜靜的超舒服
主理人亦有禮貌又友善, 坐坐吓仲請我哋食辣味 Doritos, 哈哈!

每人放低約 $40, 會再來的. 下次係 waffle!
2010-10-09
$40 (其他)
簡約主義
香濃的 caffe latte