2023-09-08
˙˚ 𝐁𝐟𝐨𝐫𝐛𝐚𝐠𝐞𝐥 𝐛𝐲 𝟒𝟎𝟒 𝐋𝐎𝐓 𝐅𝐈𝐍𝐄 ˚˙ 由網店起家,主打低糖、低溫發酵的自家製𝗯𝗮𝗴𝗲𝗹,做到開𝗰𝗮𝗳𝗲坐低食真係好難得~𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹口味選擇多,每個月亦會更新𝗺𝗲𝗻𝘂,仲有蛋糕揀,絕對係包控天堂👼🏻整體味道幾好,但口感參差🥺奶醬多貝果硬到咬唔開,見其他𝗿𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄都試過某啲款有類似問題…不過連埋外賣都試咗幾款,其他口感又非常好,如果改善到口感穩定啲會更好🌟 ࿐ 🍫海鹽朱古力𝐎𝐫𝐞𝐨乳酪貝果 $𝟰𝟮💫 海鹽朱古力鹹味濃,加埋𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲芝士味,味道層次豐富,內餡偏向流心,𝗼𝗿𝗲𝗼份量多,幸好朱古力偏苦,所以食落唔膩,平時食朱古力包都驚會太甜,不過呢個拿捏得好好,想𝗲𝗻𝗰𝗼𝗿𝗲🤪 🥜奶醬多麻糬貝果 $𝟰𝟮 花生醬內餡鹹香味重,加上面層滿滿的花生碎、煉奶,口感豐富,還原到奶醬多感覺,食落少少膩,味道其實不錯,但~ ‼️ 最大的問題係,呢個包體極度硬,雖然店員有提醒放涼咗會硬,甚至幫我哋翻熱咗再即食,但都係硬到咬唔開…唔係「煙韌」而係咬唔入,扣咗好多分🥺💔 🍰𝐋𝐨𝐭𝐮𝐬 𝐁𝐢𝐬𝐜𝐨𝐟𝐟巴斯克芝士蛋糕 $𝟱𝟱 蛋糕質感偏軟身,做到微微流心效果,不是「死實」,配上
Lotus Biscoff巴斯克芝士蛋糕
🍫海鹽朱古力𝐎𝐫𝐞𝐨乳酪貝果 $𝟰𝟮💫
🍰𝐋𝐨𝐭𝐮𝐬 𝐁𝐢𝐬𝐜𝐨𝐟𝐟巴斯克芝士蛋糕 $𝟱𝟱
蛋糕質感偏軟身,做到微微流心效果,不是「死實」,配上自家製海鹽焦糖醬、𝗹𝗼𝘁𝘂𝘀餅碎,味道濃郁,但稍為甜膩,不過𝗹𝗼𝘁𝘂𝘀餅本身就係咁🤣
Lotus Biscoff巴斯克芝士蛋糕
海鹽朱古力Oreo乳酪貝果