2021-04-14
位於yoho mall嘅Le Grand Pokka Cafe,位置寬敞。適逢屋企人生日,訂位時講左要窗口位,坐得更加闊落。午餐可以選擇跟餐湯或沙律,今次簡左餐湯。前菜-🥐磨菇湯加牛角包磨菇湯不過不失,但牛角包「林」到無酥皮感覺,硬身之餘亦欠奉牛油香味,只能勉強蘸湯食用。主菜簡左🥓厚切煙肉雞肉奄列飯($119)一上枱,已經被厚切煙肉嚇倒,真係好大塊!肉質唔韌,而且燒得好香。奄列包住茄汁雞肉飯,跟足正宗蛋包飯做法,而且分量都大,推薦!個人認為佢地甜品menu頗有啅頭,特別係Baileys系列。於是甜品叫左個🥃甜酒朱古力布朗尼($48)膠管入面注滿Baileys,所以濃度可以由你自由決定。朱古力布朗尼有濃郁朱古力香味,加埋微甜嘅Baileys入去,味道十分夾!而且店員知道係屋企人生日後,上枱個陣都有準備蠟燭同寫左生日快樂係碟上,好窩心。整體而言,食物雖然有改善空間,但服務質素唔錯,有興趣嘅朋友可以嚟試下啊!
適逢屋企人生日,訂位時講左要窗口位,坐得更加闊落。
午餐可以選擇跟餐湯或沙律,今次簡左餐湯。
前菜-🥐磨菇湯加牛角包
主菜簡左🥓厚切煙肉雞肉奄列飯($119)
厚切煙肉雞肉奄列飯
厚切煙肉雞肉奄列飯
甜酒朱古力布朗尼
膠管入面注滿Baileys,所以濃度可以由你自由決定。