2015-08-07 2681 瀏覽
香港比較少呢類特色啤酒店,有都係多數坐落於中環一帶,而TAP是唯一一間在旺角的手工啤酒店今晚酒鬼mode全開,一口氣試晒第一版menu上面果六種特色啤酒Classic Pale Ale : 感覺好清新,入口有好香西柚味,清清地十分清涼開胃Mo Mo Wit : 呢個係六種之中的最愛,清新得黎又有菊花味,令我每食一啖炸野之後飲一口就有下火解熱嘅奇妙感覺,即刻可以食更多熱氣野Cha Chan Teng Gose: 叫得茶餐廳當然有特色啦,入口唔似飲緊啤酒,俾飲咸檸7,有好強烈嘅咸檸味,又係下火之選,但當飲多幾啖果時就會覺得太咸Rye on Wood: 六種之中比較普通的麥啤, 同德國餐廳果d差不多1842 Island: 味道又濃又複雜嘅黑啤苦苦地十分甘香又有花香,太多味,真係好難飲得出同好難形容Hefaweizen: 十分貼近潮流,係banana香蕉味,第一口係香蕉味,第二口就香濃麥香味,不停徘徊喺兩隻味中間,雙重享受輪到食物,我地點左燒肉庫班奴,椒鹽蒲Boy,口水雞卷,通心芝士球,炸煙肉,炸卡津雞翼配腐乳醬燒肉庫班奴:肥仔必食,燒肉加脆扑扑嘅豬皮同脆扑扑嘅意大利包中間搽左疑似豬油,只有
招牌啤酒

燒肉庫班奴 & 椒鹽蒲Boy
燒肉庫班奴:肥仔必食,燒肉加脆扑扑嘅豬皮同脆扑扑嘅意大利包中間搽左疑似豬油,只有豬油控才明白豬油感受
椒鹽蒲Boy: 上面個炸蝦d炸醬太厚,中間隻蝦勁細,但下面d菜加蛋黃醬勁夾勁香口,夾入脆扑扑嘅法包,無左隻蝦都好好味,但同燒肉庫班奴一樣都係比較油
口水雞卷
口水雞卷: 失敗!!完全無口水雞味,小辣得黎又無麻辣味,d椰菜,花生同假口水雞超級唔夾
通心粉芝士球
通心粉芝士球
通心芝士球:下面好多人都試左,唔講咁多,但入面芝士比我想像中少好多,有dd失望
炸煙肉
炸煙肉: 全晚致愛 !! 個炸醬算厚但又脆而且好多奶油味,炸醬完全保護左中間片煙肉,一丁點都無炸到硬,好似蒸熟咁,好香而且仲係琳,再配埋個腐乳醬,令個多皮更加香口,我食唔停口
炸卡津雞翼配腐乳醬
炸卡津雞翼配腐乳醬: 有d似茶餐廳果d南乳炸雞翼,好味但無咩特別

2015-08-13
招牌啤酒