慶祝紀念日當然要搵間浪漫嘅餐廳💃估唔到旺角有一間氣氛同景觀咁好嘅餐廳 Bellevue Bar and Grill✨我同老公6點入座 book咗窗邊位 個景觀好靚望到旺角鬧市之餘仲可以見到夜幕低垂🌆🌃而餐廳內的裝潢富有藝術感 落地玻璃上貼上玫瑰花拼成心型🌹 好浪漫❤️烘至微溫的餐前麵包首先端上 塗上奶油進食就可以舒適地期待接下來的美食😍Mozzarella Salad $138番茄片夾水牛芝士,上面蓋上不少青醬,擺盤得像藝術品一樣!厚切的水牛芝士,有淡淡的鹹甜味,柔軟香滑,回味無窮。與番茄搭配起來,非常清爽。Daily Soup $68是日餐湯是忌廉周打魚湯,湯汁濃稠,啖啖口感豐富。Prime Angus Sirloin $308點了五成熟的安格斯西冷,脂肪不多。西冷牛扒外表烤得展現十字網紋,肉質好軟嫩有咬口。Pigeon Breast Risotto $198這道烤白鴿胸伴牛肝菌意大利飯好特別!意大利飯味道濃郁,口感軟滑。白鴿肉質嫩滑,外皮烤得香口。Bellevue Sweet Surprise $98就是上枱先知道的甜蜜驚喜😍 上面有不同款式的甜品,最喜歡就是星空撻💫用半個星球蓋著的

慶祝紀念日當然要搵間浪漫嘅餐廳💃

我同老公6點入座 book咗窗邊位 個景觀好靚
望到旺角鬧市之餘仲可以見到夜幕低垂🌆🌃
餐包

烘至微溫的餐前麵包首先端上 塗上奶油進食
就可以舒適地期待接下來的美食😍
Mozzarella Salad

Mozzarella Salad $138
番茄片夾水牛芝士,上面蓋上不少青醬,擺盤得像藝術品一樣!
忌廉周打魚湯

Daily Soup $68
是日餐湯是忌廉周打魚湯,湯汁濃稠,啖啖口感豐富。
Prime Angus Sirloin

Prime Angus Sirloin $308
Pigeon Breast Risotto

Pigeon Breast Risotto $198
Bellevue Sweet Surprise
星空撻

Bellevue Sweet Surprise $98
就是上枱先知道的甜蜜驚喜😍 上面有不同款式的甜品,最喜歡就是星空撻💫用半個星球蓋著的果撻,扑碎就見到是草莓果撻🍓。另外Brownie也不錯,不會過甜過膩。
Mango Paradise

Mango Paradise $65
我們點了兩杯Mocktail。Mango Paradise由芒果汁、檸檬汁、橙汁、菠蘿汁混合而成。Topping加了芒果粒。酸甜的,好開胃。
Sunshine Surprise

Sunshine Surprise $65
由橙汁、檸檬汁、益力多、鮮橙混合而成。好香乳酸味道。
餐包
Mozzarella Salad