Honbo係全港唯一一間入選Bloomberg全球最佳漢堡嘅burger店,試完終於知道點解咁出名🤤 雖然影落去唔係話好igable,好澎湃咁,但真係好好食!比起其他嘅burger店,佢嘅配料無咁豐富,尤其無咗一般burger會有嘅蕃茄,但佢地係故意唔落蕃茄,為免整濕個包影響口感,即使係我呢好鍾意食蕃茄嘅人,都覺得唔落蕃茄係一個正確決定咁~~𝓞𝓿𝓮𝓻𝓪𝓵𝓵~ ✨價錢:7/10👅味道:8.8/10🌌環境:7/10★Honbo ($98)第一次去試就叫咗佢哋嘅signature,入面有兩塊2安士嘅牛肉patty,配上芝士、酸青瓜、洋蔥同埋秘制嘅sauce。漢堡包烘到輕微脆口,仲保持到乾身,食落好鬆軟,成個包嘅大細我都好滿意,啱啱好係擺到入口嘅size✨ 牛肉patty特意分做兩塊,比起一塊厚身嘅,食入口會更加香脆同有層次,但依然保留到肉汁,而且牛味好出★薯條 ($38)薯條令我勁有驚喜!相比粗身嘅薯條,我一向比較鍾意食幼身薯條,暫時食過最好食嘅係喺La Vache! 但Honbo嘅薯條同佢難分高下!薯條本身已經有淡淡嘅調味,即使唔落茄汁都已經好夠味,每一條都炸到脆身,食到最後都無一條係腍嘅

~𝓞𝓿𝓮𝓻𝓪𝓵𝓵~
✨價錢:7/10
👅味道:8.8/10
🌌環境:7/10

★Honbo ($98)

★薯條 ($38)
薯條本身已經有淡淡嘅調味,即使唔落茄汁都已經好夠味,每一條都炸到脆身,食到最後都無一條係腍嘅!而且好神奇嘅係,佢一啲都唔油膩,只有好少嘅油會残存喺手指~
  • Honbo
  • Fries