2024-06-24 1183 瀏覽
☕位於荃灣南豐紗廠地面嗰層,店外擺放咗大量枱櫈🪑畀寵物主人可以同動物一齊嘆冷氣一齊用餐🦮🐈🐦。過咗一段時間再幫襯佢,今次再嚟覺得成個menu都唔同咗,食物選擇多咗,而且食物味道嘅同賣相都有所提升🔝味道都比上次濃郁。雖然呢度係主打咖啡☕有自己嘅大型炒豆機,亦都有嚟自唔同國家嘅精品咖啡。但我自己覺得食物比咖啡更加出色👍🏻雖然面價要百幾蚊樓上先有一款食物,但因為呢度點餐攞餐攞餐具斟水收餐盤全自助🍽️所以唔收加一。而且份量食物好足,出餐又快,賣相又靚,食材配搭新鮮健康,最重要係味道畀好多西餐廳都好😛所以我都覺得係物有所值嘅。檯面由QR code可以睇餐牌,但都係要自己去櫃檯同店員點餐。店內亦都提供實體餐牌。某啲special嘅咖啡就qr code冇嘅,大約60蚊一杯手沖咖啡。$150左右一份全日早餐,但真係超級大份同埋超級足料,🐖西班牙火腿、🐟煙三文魚、香腸、🥚炒滑蛋、🥔薯餅、🥑牛油果、🥗沙律菜、酸種麵包🍞,what a all day good morning🌞🐟煙三文魚班尼迪蛋🍳,水波蛋完美流心,而且有吸走過多嘅水分,唔會稀釋咗個荷蘭汁同埋整淋個麵包,荷蘭汁濃厚帶檸檬酸味🍋好開胃,煙三文魚份

🐟煙三文魚班尼迪蛋🍳,水波蛋完美流心,而且有吸走過多嘅水分,唔會稀釋咗個荷蘭汁同埋整淋個麵包,荷蘭汁濃厚帶檸檬酸味🍋好開胃,煙三文魚份量十足。

🇭🇺而我最鍾意嘅就係🍄蘑菇黑松露忌廉小雲吞🥟將$130。醬汁味道非常濃郁,但又唔會太膩,直達意大利意粉專門店嘅質素。

🍔手撕豬漢堡都好食,非常足料,🧈牛油麵包香軟而且輕輕煎過,旁邊嘅粗薯條🍟都熱辣辣,新鮮香脆。

呢日仲剛剛好有咖啡師比賽嘅決賽。
2024-06-16
午餐