2016-11-27
平時行過舖頭門口睇落幾吸引, 一睇就知係食特別burger, 但一路都未有機會試。 點知老公突然買左個外賣返來, 有點surprise個包好快就整好, 返到屋企仲熱辣辣, 竟然仲有膠手套同濕紙巾, 真係食落就知點解。一打開個盒, 一定有special burger的第一個特點, 夠大個。 先講鱈魚堡, 包入面夾住2片炸魚, 加沙律醬, 個醬好似有少少芥末味, 底下有火箭菜, 感覺幾健康, 個炸魚唔會覺得油膩, 點醬都好多。 但美中不足係點醬只放係魚同菜中間, 食落2片包係完全冇味, 感覺太清淡。 到巨人堡, 呢個真係好正, 一路食一路有驚喜, 個包實在太巨人, 正常人冇可能一啖咬晒, 分開一層層咁食真係有surprise, 先解構下個包先, 一開始望落只覺得係好大份的牛肉漢堡, 都預左有cheese, 番茄, 芝士個點。 首先面個層包已經好正, 佢完全索晒個醬, 個醬係cheese加黃芥末, 個包索晒醬后酸酸甜甜咁真係好好味。跟住2塊好厚身的牛肉中間夾住2片好香口的煙肉, 下面再有番茄 同火箭菜, 都可以平衡下過多的肉, 唔會太大負擔。講返個2塊肉先, 其實食落唔算juice, 有少少
到巨人堡, 呢個真係好正, 一路食一路有驚喜, 個包實在太巨人, 正常人冇可能一啖咬晒, 分開一層層咁食真係有surprise, 先解構下個包先, 一開始望落只覺得係好大份的牛肉漢堡, 都預左有cheese, 番茄, 芝士個點。 首先面個層包已經好正, 佢完全索晒個醬, 個醬係cheese加黃芥末, 個包索晒醬后酸酸甜甜咁真係好好味。跟住2塊好厚身的牛肉中間夾住2片好香口的煙肉, 下面再有番茄 同火箭菜, 都可以平衡下過多的肉, 唔會太大負擔。講返個2塊肉先, 其實食落唔算juice, 有少少乾身, 但驚喜的係, 當食完第一塊肉, 諗住第2塊肉都只係單純地一樣的雙層牛肉時, 竟然係第二塊肉上面發現有烤本菇(應該冇認錯), 實在太正la ☺, 巨人堡成個口感好豐富, 每一part都有唔同味道同texture, 好正