2018-03-15 500 瀏覽
去開西貢覓食,都知道除咗海鮮外,仲有好多西餐廳選擇,今次再到籃球場嘅西餐集中地揀,友人想食生牛他他,就叫個試下,首先雖然係前菜,但份量一啲都唔少,睇得出係認真之作,每一片鮮紅色嘅生牛肉上都配上一小片巴馬臣芝士,仲有一堆沙律菜,算係試過唔同餐廳中好味之作!諗住揀個沙律食下,見其他都只係Caesar Salad, Green Salad等平時常見嘅,於是試咗個有烤吞拿魚嘅,仲要佢唔係配沙律菜,而係配烤茄子,翠肉瓜,車厘茄,洋葱等等,唔算係好新穎,但係比較少見。落單時店員仲有問吞拿魚想要有幾多成熟,算係認真之作。 呢間餐廳其中一個吸引我吔嘅地方就係呢晚所有主菜有買一送一優惠,我吔三個人就叫咗兩個主菜,佢啲份量都唔少,咁樣share真係啱啱好。其中一個係海鮮湯,配埋蒜蓉包,個湯好大煲好夠味,仲有魚肉,大蝦,青口,蜆,魷魚,什至唔食蒜蓉包都已經好夠飽。另一個主菜揀咗個牛扒,要求medium rare,竟然連呢間小店做出嚟嘅生熟程度真係啱啱好,唔會變咗medium!冇叫到以魚為主嘅菜式,但整體都已經覺得好滿足好抵食!

Beef Carpaccio

Tuna Salad

Seafood Soup

Steak

冇叫到以魚為主嘅菜式,但整體都已經覺得好滿足好抵食!
2018-03-12
Beef Carpaccio