2017-11-05
今晚約左好友,係銅鑼灣一間食日本串燒ge酒吧Bilibala暢談左一夜😁😁😁餐廳環境適合同朋友聚會傾下計,而且食物質素都唔錯👍🏻👍🏻👍🏻我地先點左一份黑松露冷日本蕃茄! 黑松露同蕃茄出乎意料地夾,黑松露ge香氣同蕃茄ge鮮甜互相襯托,係健康又美味ge小食!玉子蛋係我都幾鍾意食ge蛋料理,今次都有order!質感滑嫩帶些微蛋香,無失望!食日本串燒點少得黑毛和牛🐮!呢個黑毛和牛即燒即食就最正!牛味香濃而且肉質嫩!朋友話想試下燒沖繩豬手!果然係識飲識食ge好友😝呢個燒沖繩豬手係我今晚最滿意ge燒物!豬手肥而不膩而且非常香口!平時中式豬手或者德國豬手就食得多,日式就真係比較少試。今日嚐,發覺日式燒豬手原來都別有一番風味,值得推介👍🏻銀鱈魚係另一款值得一試ge燒物!肉質鮮嫩,而且醬汁調配剛好,好味道😋~燒雞翼我最鍾意食~😂雞翼燒得香脆,而且表層有些微鹽香,點黎過下口癮都唔錯!呢個免治雞肉棒配上滑蛋醬油令口感更順滑,不過唔洗點醬油本身都已經好夠味,熱騰騰好香口!海產黎講我都幾鍾意食帶子,朋友都係,尤其鍾意食帶子刺身ge鮮甜。今日難得食日式串燒,就唔食刺身品嚐燒北海道帶子ge另一番風味。帶子燒得剛好
海產黎講我都幾鍾意食帶子,朋友都係,尤其鍾意食帶子刺身ge鮮甜。今日難得食日式串燒,就唔食刺身品嚐燒北海道帶子ge另一番風味。帶子燒得剛好,唔會黏牙,鮮甜肉嫩👍🏻
平時通常食炸芝士年糕,今次試燒芝士年糕,感覺無咁熱氣同無咁膩,但一樣滋味十足!
最後,我點左明太子燒飯團,朋友點左木魚碎燒飯團。因為燒ge關係,飯稍為硬左少少,但有飯焦ge香味撘救👍🏻食埋飯團,今餐就非常滿足了!