2020-12-16
1960 瀏覽
見到哩個 A 雙丸湯米套餐,咪入去叫個「魚蛋墨丸米」,男侍應話「無墨魚丸」👩🏻:「咁魚蛋水餃米啦,出面嗰個套餐喎」👵🏼 老闆娘:「咩套餐呀,無哩個套餐喎!」👩🏻:「咦,出面個雙丸湯米喎。。。」👵🏼:「唔包架!」👩🏻:「哦。。。水餃唔歸落丸類?咁——(都未講完)」👵🏼:「🤬 出去睇清楚啦!雙丸係魚蛋牛丸,寫咗既,睇埋隔離d細字,個個都發雞盲唔睇清楚,唔好當我哋係謀人寺!!依家d人個個都思覺失調唔睇清楚就亂咁嗌!!」👩🏻:「吓。。哦。。😒😒(都費事同佢講,以後唔會再幫襯,明明無寫明雙丸係乜架喎。。。)」👵🏼:「😤諗掂未?即係要乜?」👩🏻:「肉餅飯啦咁。。。」👵🏼:「(向廚房叫)餅飯!」😠跟住佢仲要嚟喎!👵🏼:「嗱,你陣間出去擘大對眼睇清楚d細字,影低張相返去慢慢睇!!我哋無呃你嘅!個個都亂叫!嗱,你依家出去睇吓!寫清楚架!」👩🏻:「唔駛啦。。。😒 」(即刻俾錢)👵🏼邊找錢邊說:「我哋唔係謀人寺呀,出去睇吓呀!影張相影得清楚d睇清睇楚,以後唔好亂叫!」👩🏻:(頭也不回出去等,同埋如佢所願影張相證明。係。無。細。字。寫。明。雙。丸。係。乜。丸。架!!!)莫講話佢個肉餅唔係好食,即使好食到飛起都
👩🏻:「咁魚蛋水餃米啦,出面嗰個套餐喎」
👵🏼 老闆娘:「咩套餐呀,無哩個套餐喎!」
👩🏻:「咦,出面個雙丸湯米喎。。。」
👵🏼:「唔包架!」
👩🏻:「哦。。。水餃唔歸落丸類?咁——(都未講完)」
👵🏼:「😤諗掂未?即係要乜?」
👩🏻:「肉餅飯啦咁。。。」
👵🏼:「(向廚房叫)餅飯!」
😠跟住佢仲要嚟喎!
👩🏻:「唔駛啦。。。😒 」(即刻俾錢)
👩🏻:(頭也不回出去等,同埋如佢所願影張相證明
。係。無。細。字。寫。明。雙。丸。係。乜。丸。架!!!)
莫講話佢個肉餅唔係好食,即使好食到飛起都唔。會。再。幫。襯。囉!!!!成肚氣!!!!😡😡😡
P.S. 餐廳入面環境算不上好,又迫,仲要個個都態度差黑口黑面!!