2017-07-06
Blue Monday 約了老婆在奧海城食飯睇戲, 唔想食大路野, 見到呢間餐廳望落幾舒服就入去試下。佢地半自助式, 睇完MENU去落ORDER比錢, 簡單SELF SERVICE咁就免加一, 正!!老婆叫左個香草忌廉三文魚意粉, 我就叫了個日式帶子蝦墨汁漢堡個意粉等左陣就來, 份量屬於輕食, 女士應該剛剛好, 男士可能略微不夠, 不過見隔離叫飯都好足量, 如果男士要飽肚D建議叫飯。三文魚扒OK厚, 而且個忌廉汁都好香 隔一陣我個BURGER都黎埋, 外觀比M牌的好好多, 而且最驚喜係片包, 香脆而帶有微溫, 我口大成個食落去, 感受曬成個BURGER GE層次, 而蝦堡都OK, 黑松露薯條都唔錯之後到甜品, 落單果時侍應都講個 梳乎里班戟都要等約30分鐘, 但D主食都黎得OK快, 我建議如果有叫佢, 主食一到就叫佢做就差唔多個 梳乎里班戟又香又軟又滑, 聽聞近期日本都興類似PANCAKE, 呢個真係要一試!另外老婆叫了一個脆酥窩夫配雪糕, 佢個窩夫唔係平時食開果D, 佢脆酥其實係似牛角飽果個味道, 有少少咸食FEEL, 但配上雪糕又中和返個咸味, 以甜品呢講佢有少少偏向咸點, 唔係伏
另外老婆叫了一個脆酥窩夫配雪糕, 佢個窩夫唔係平時食開果D, 佢脆酥其實係似牛角飽果個味道, 有少少咸食FEEL, 但配上雪糕又中和返個咸味, 以甜品呢講佢有少少偏向咸點, 唔係伏點, 可以一試!
好像都叫左佢最貴果幾樣野食, 以晚餐計食埋甜品都差唔多, 老婆都好滿意, 下次來附近睇戲可以再試下
題外話/補充資料:
免加一, 甜品最好主食一到就叫起上, 要少少時間