2023-11-13
公公出左院,放假係屋企休息一星期,接完🍋茶放學,出左荃灣搵爸爸食午飯,食完再上去探公公。爸爸公司同事介紹我哋,南豐紗廠附近有間"尚品工房 BMX F&B"既樓上餐廳😋,座位夠闊落,帶住檸茶都吾怕同人迫。餐廳設計以“BMX單車🚴”為主題,檸茶見到啲單車係咁”嘩嘩聲🤫”,側邊仲有彈珠機,遊戲機🕹️同飛鏢🎯比客人玩,但可惜佢未岩玩。餐廳有中餐同西餐餐牌,檸茶己經比餐牌個意粉🍝樣吸引左,所以我哋叫左兩個意粉一份小食,意粉lunch set加$10就有湯同沙律,價錢合理。避風塘海鮮炒意粉🍝:避風塘中式味道配西式既意粉,上面舖上滿滿既魚籽,夾到不得了,仲越食越惹味。黑松露野菌意粉(素):每一啖都有濃郁的黑松露味道,除了味道好食之外,意粉既口感彈牙。檸茶食到舐舐脷,滿咀都係黑松露,份量大碟之外,仲擺到靚一靚,打卡影相勁正。美式迷你漢堡🍔配薯條🍟: 漢堡扒🫓肉質夠哂滑嫩入味不突只,脂肪比例均勻食落唔會太油膩,夾埋濃郁芝士🧀及新鮮生菜🍅茄片,真係好好味。薯條🍟炸得夠脆,絕對係檸茶至愛。原來餐廳吾只堂食,仲係一間party room,可以包場開party,到會仲係餐廳自家出品,食過lunch後對到會既食物都
避風塘海鮮炒意粉🍝:
避風塘海鮮炒意粉🍝
黑松露野菌意粉(素):
美式迷你漢堡🍔配薯條🍟:
美式迷你漢堡🍔配薯條🍟
原來餐廳吾只堂食,仲係一間party room,可以包場開party,到會仲係餐廳自家出品,食過lunch後對到會既食物都會有信心。
📌尚品工房
📍地址: 荃灣青山公路459-469號華力工業中心3樓N室
📞35200850
#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處
#ilovefood #hkfood #香港美食 #美食推介 #美食日記 #尚品工房 #BMX #Partyroom #西餐 #開party #凍檸茶 #lemontea.519