2023-04-26
叫左招牌4層2oz嘅Honbo2.0🍔因為長期偽減肥😎轉左生菜代替面包 另有一番風味 仲有超豐富嘅The Gold Standard🍔食過番尋味😋Honbo2.0🍔-漢堡肉足足有四塊咁多 每一塊都煎到又香又脆 牛肉味非常濃郁 調味主要依賴漢堡扒本身醃製嘅味道同片裝芝士-啖落去啖啖肉 芝士🧀同漢堡肉溶合得好好 令牛肉更creamy好食-第一次將麵包轉生菜🥬 口感變得非常清爽 我反而比較中意 中和左油膩嘅感覺 食多幾啖都得呀The Gold Standard-呢個漢堡有齊傳統漢堡感有嘅元素 包括洋蔥🧅煙肉🥓漢堡肉🥩生菜🥬蕃茄🍅-口感好豐富-漢堡肉好厚身 大約8成熟 咬開仲有小小粉紅色 帶點牛肉汁 非常 juicy-調味主要依賴食材原味 煙肉係整體咸味來源 可能食到食材係口腔Mix n Match嘅味道同口感Buffalo Wings-醬汁完全融入雞皮表面 非常濃郁 邊位仲帶點脆口 咬開肉汁鮮嫩Chili Fries-薯條屬於幼身嗰種 底部有辣汁 面頭有大量肉碎 芝士 非常惹味 食到後段都仲脆口Arnold Palmer-紅茶加檸檬汁 同牛肉嘅油香配搭一流Ginger Lemonade-帶點
Honbo2.0🍔
The Gold Standard