2015-01-13
我同女朋友拍左拖4年, 今年結婚了, 呢間秋田都係我地節日常到既餐廳, 第一次係我生日, 第二次係週年紀年, 第三次係我媽咪生日, 今次是慶祝聖誕節, 因為工作關係, 我們慶祝要在BOXING DAY, 其實對於我黎講都無咩所謂, 因為我覺得開心, 日日都係節日, 而家就是這樣子, 節日只係俾個好理由再食好DD而已!我地對個MENU都好清楚因為基本上佢係無改變過, 所以我地每次基本上都係叫返同一個餐, 又係有龍蝦, 有飽魚, 有和牛既套餐, 基本上食材次次都係好新鮮, 所以唔洗落咩味料已經好鮮味同好吃, 而且看著師傅係我地面前煮食, 又是一種享受, 慢慢吃慢慢傾計, 第一次黎會俾佢放火燒龍蝦頭嚇一嚇, 不過睇多了沒有太大驚喜, 反而係我未來老婆依然看得高興, 是的, 她就是一個易滿足的人!!! 而最後炒飯會有砌公仔環節, 第一次我女朋友為我點了隻熊貓, 第二三次我地都沒點, 今次女朋友要求了砌HELLO KITTY, 跟我們一枱還有兩對, 點了唐老鴨同青蛙, 感覺好似去左動物園, 不過可能用色太多, 所以炒出來的飯味道有點怪!!哈哈