招聘中
$17,000-$19,000
月薪
今日要去太婆家拜年的,因為瞓得晏,原本想行下街先去的都冇行街了。只係在家附近食左個Brunch,之前講左好耐都好似冇同婆婆食過Simplylife。今日就同婆婆去食啦,因為起身冇耐,其實都不太餓,我就同婆婆Share一個漢堡餐,仔仔就叫左個奄列。Brunch都唔平,好似一百三十幾一個,加埋一差唔多百五。但就有湯或沙律同有杯凍飲。咁覺得好味都抵既。仔仔叫左湯,法包點湯,正。我同婆婆叫左沙律,個沙律都幾大份,重有塊包...真係都飽左一半。仔仔叫的奄列,佢話好好味,但係好漏,都多芝士係入面的,而且睇佢個Size應該都用左2,3隻蛋。又可能岩岩瞓醒冇耐,所以胃口又細D,仔食完叫好飽囉。我最鍾意食既漢堡真係覺得佢幾好味,漢堡肉岩岩好,唔會太熟又唔會生都出血水;有D汁漏出黎。不過我都係細食,同婆婆切開左一人一半,但係最後我都食得好辛苦先食得晒個半個漢堡,而薯條最後都係食唔晒。講真,本來諗住食少少野行一陣再去太婆家食晚飯。點知依個Brunch會咁飽,去到太婆家我同仔都冇乜胃口食野呢。如果再晏D,5,6點黎食,想Dinner就好抵食啦,300蚊食飽我同婆婆同仔仔。不過依個係Lunch ,老實覺得有D貴
餐湯
仔仔叫左湯,法包點湯,正。
餐沙律
芝士奄列
煙肉芝士牛肉漢堡
我最鍾意食既漢堡

講真,本來諗住食少少野行一陣再去太婆家食晚飯。點知依個Brunch會咁飽,去到太婆家我同仔都冇乜胃口食野呢。如果再晏D,5,6點黎食,想Dinner就好抵食啦,300蚊食飽我同婆婆同仔仔。不過依個係Lunch ,老實覺得有D貴,好彩係好味的,感覺得值得既。
其實佢平時個Tea或Brunch都唔少野食,不過因為我本身鍾意食漢堡,所以都係叫漢堡既多...想試其他野,但都係敵唔過自己既喜好。有機會要約下其他朋友去食,等佢地叫其他野食先得
2020-01-26
餐湯