2014-07-28
這是生命遇上生命的一天 原本想去買狗糧,起身太肚餓要搵野填填肚。女朋友 諗起我曾經提議去依度食,一於會一會依隻litte devil。去到門前,俾出面一大班人嚇親。依隻 "小魔鬼" 只可以算係街坊鋪頭,都有咁多人排隊 女朋友 好體貼,先到達去左拎位 。女朋友 話等位時間係 "零" 分鐘,因為我地坐既吧枱位無咩人坐。吧枱位對正街外,可以望下街外都幾好。可惜背對街外坐就太過窄,好難坐到人 入邊有好多隻"小魔鬼",色調清淡而簡約,相信裝修方面有落左少少心機。完全離晒題,入返正題先 係7月炎夏汗流浹背既情況下,入到依度待應送上一杯凍水,真係透心涼 開心死 我地叫左兩個餐開心share~1) Egg Benedict All Day Breakfast2) Risotto Smoked Duck Breast in Cream Cheese Sauce可以轉特飲,只要跟特飲價錢減十蚊就可以啦一個快樂的一天又此Brunch展開~Egg Benedict 先上,正常既配搭,女朋友最鐘意佢既蕃茄,夠新鮮。egg benedict 配牛角包一流 不過有牛角包既食物都係好好食啦 不
原本想去買狗糧,起身太肚餓要搵野填填肚。女朋友 諗起我曾經提議去依度食,一於會一會依隻litte devil。 去到門前,俾出面一大班人嚇親。依隻 "小魔鬼" 只可以算係街坊鋪頭,都有咁多人排隊
入邊有好多隻"小魔鬼",色調清淡而簡約,相信裝修方面有落左少少心機。 完全離晒題,入返正題先
2) Risotto Smoked Duck Breast in Cream Cheese Sauce 可以轉特飲,只要跟特飲價錢減十蚊就可以啦
一個快樂的一天又此Brunch展開~ Egg Benedict 先上,正常既配搭,女朋友最鐘意佢既蕃茄,夠新鮮。egg benedict 配牛角包一流 不過有牛角包既食物都係好好食啦 不過個egg benedict個汁唔似荷蘭汁;2條腸就正正常常,無咩特別。整體黎講,用依個價錢試下都還可以 (Mark: 6.5/10)
後上既係忌廉汁意大利飯,啱晒我依個飯桶
好多忌廉汁,好creamy。份量細細,雖然唔太飽,不過至少會健康少少 煙鴨胸都係正正常常,無咩特別,碟邊有黑醋做裝飾,可以點鴨胸食。(分數:6.5/10)
最後叫左兩杯凍ot,檸檬放得都好有心思,可惜無影相。
為左下一場cafe大戰,甜品就無試到啦。雖然之前係俾佢甜品吸引而黎
依隻"小魔鬼"算係普通飯堂,正餐試一次就夠XD
有機會可以只係試下甜品XD
題外話/補充資料:
雖然位於勝利道寵物街,不過無室外坐位用餐感覺不太舒服。香港太多餐廳無室外坐位同愛犬用餐係一個遺憾。就算地方幾好,幾好食,都會扣少少分。如果有多少少地方可以同愛犬一齊去品嚐美味就好啦。