2018-03-26 295 瀏覽
星期六心情特別靚,於是約埋閨蜜去食 Sat brunch ,我哋仲特別揀左蘭桂坊 LKF Tower 裡面一間好洋化的中菜,估唔到星期六下晝都咁多老外客人,氣氛很熱鬧。好鍾意呢度環境。星期六冇百幾元的 lunch set,只有 brunch 每位398,放假食得豐富啲都啱嘅。前菜點心任食,我哋全部試晒,冇想到份量咁多,食得真飽。餐牌只得英文,點心有少少估佢唔到,第一款豬肉餃子就即係燒賣,上面有啲綠色魚子,第二款蒸素餃子好豐富味道,春卷估得到,炸雞餃子即是鹹水角。泰式蝦好有雞尾酒小食 feel ,酸甜的。這款四川雞粒真係幾辣。好欣賞呢個菠菜 fusion 沙律,豉油汁調味。椒鹽豆腐粒,豆腐非常香滑。Whole Boston lobster主菜每人揀一,我梗係唔執輸㨂龍蝦,泰式酸甜醬汁,份量很多,送飯真係唔錯。Pandan Prawns 朋友揀咗班蘭,香口大隻。伸一人一個甜品,今日真係大滿足。

好鍾意呢度環境。

泰式蝦好有雞尾酒小食 feel ,酸甜的。

這款四川雞粒真係幾辣。

好欣賞呢個菠菜 fusion 沙律,豉油汁調味。

椒鹽豆腐粒,豆腐非常香滑。

Whole Boston lobster

Pandan Prawns
朋友揀咗班蘭,香口大隻。

伸一人一個甜品,今日真係大滿足。