2018-12-18
今日weekend, 所以我想瞓晏啲, 起身當然要搵嘢食啦! 聽到同事話「Simplylife Bakery Cafe」好好食, 一於去食個《brunch》先! 地址: 元朗元龍街9號形點一期地下G009號舖
, 其實位置都非常方便, 乘西鐵到元朗站Exit K 出口, 步行數分鐘就到啦! 好抵食 $118 就有餐湯,餐包, 主菜同飲品。 餐湯係《野菌湯》,充滿香濃嘅野菌清香,口感幼滑, 有粒粒嘅菇菇, 口感比想像中豐富, 味道唔錯! 餐包口感唔錯, 加上牛油, 更加惹味! 我叫咗個《車打芝士煙肉牛肉漢堡》,份量十足, 材料包括有牛肉漢堡扒、蕃茄、煙肉 同生菜,加上芝士,非常惹味, 好食。漢堡扒好多汁,juicy , 十分好食。 仲有薯條做伴碟, 薯條熱辣辣, 脆卜卜,非常可口。 我有飲咖啡習慣, 所以加錢叫咗杯咖啡,醒醒神! 嘆番杯靚咖啡, 真係人生一大樂事。 總結, 不論價錢、環境和食物質素,我都十分滿意, 又係Encore之選!
地址: 元朗元龍街9號形點一期地下G009號舖 , 其實位置都非常方便, 乘西鐵到元朗站Exit K 出口, 步行數分鐘就到啦!
好抵食 $118 就有餐湯,餐包, 主菜同飲品。
餐包口感唔錯, 加上牛油, 更加惹味!
仲有薯條做伴碟, 薯條熱辣辣, 脆卜卜,非常可口。
我有飲咖啡習慣, 所以加錢叫咗杯咖啡,醒醒神!
嘆番杯靚咖啡, 真係人生一大樂事。