話說係某一個星期日brunch嘅時間係人煙稀少的中環,我決定滿足自己存在已久對此地方的好奇心。當日踏入店內之後,發現只有我地一枱客人,俾少少錢就包到場(哈哈)。此店係藝穗會其中的一間食店,而藝穗會係活化中環嘅其中一個項目,前身為牛奶公司冷藏庫,有過百年歷史。Fringe Vault的裝潢簡潔,沿用白瓷磚為牆身,櫈同枱都係木造,好minimalism。屬輕食類,有all day breakfast、sandwiches、salad,咖啡果汁等簡單食物。適合食個light brunch or tea。點了個ham & cheese sandwich with chips,煙三文魚凱撒沙律,mocha 同cappuccino。即叫即睇住佢整,夠fresh。原諒我膚淺,我俾佢個chips impress到,係藍薯同紫薯片嗰d friend。可恨嘅係本人為食成日都自己食先,相機後食,無相我深感歉意。野食coffee都okay但選擇不多,個環境啱哂幾個女仔傾下講下,咁又一個下晝。添食指數:6.5/10

添食指數:6.5/10

2014-06-15