2016-04-26 14082 瀏覽
哈-哈, 經過一輪努力, 今篇是我的第155篇食評了, 近來寫開"食Buffet", 之前兩篇都是寫'大熱門'The Market, 拉上補下係俾:    嚟緊兩篇不如又寫吓'我的至愛Buffet - Cafe on M', 找一找在手機中果然找到些相片, (本來12月及1月都應該有相的, 但偏偏又搵唔到)  Cafe on M 我們來鳥~ 真・開心!   Let's Go, go go go~每次來Cafe on M我都有點期待, 話說Lunch Buffet有生蠔提供的酒店真的不多, 而來這麼多次, 每次的蠔都有番咁上下水準, 之前來吃過的 Tasmania 及 Irish Rock 真是好吃超水準, 以三百元來說, 可謂食得過有餘!  所以近年無論同家人聚餐、請良朋好友飯聚,  我們都幾喜歡訂這兒, 因為叫做水準平均不會失禮.  尤其是我'發辦的', 我都會提議 Lunch Buffet 捨棄Dinner Buffet, 大家年紀唔輕食完要多啲時間消化, 唔好以為我講笑, 因為健康係無價之寶!  後生細仔就梗係當我廢o翕... 長氣鬼睇番啲食物啦, 睇睇今日有咩蠔...食完開胃蠔
哈-哈, 經過一輪努力, 今篇是我的第155篇食評了, 近來寫開"食Buffet", 之前兩篇都是寫'大熱門'The Market, 拉上補下係俾: [OK嘅!]   嚟緊兩篇不如又寫吓'我的至愛Buffet - Cafe on M', 找一找在手機中果然找到些相片, (本來12月及1月都應該有相的, 但偏偏又搵唔到)

長氣鬼睇番啲食物啦, 睇睇今日有咩蠔...
澳洲生蠔
即開生蠔
口感爽脆, 帶有淡淡海水味, 先鹹後甜好吃到 lam lam 脷.
食完開胃蠔, 又到吃刺身的時候了, 請師傅切肥少少的三文魚腩, 啖啖肥美,
蟹腳食過好幾處Buffet, Dinner Buffet or Lunch Buffet, 結論就是: 如果唔好食真係唔好嘥時間去剥壳食喇, 而Cafe on M就不會有此問題, 近這兩年光顧的十次八次每次都無失手勢, 次次都鮮鹹鮮甜, Refill亦夠快, 要俾多個 LIKE!
好快又到了吃甜品之時, 因為如果唔skip 熱食, 我根本食唔到太多嘢所以做人要妥協要取捨, 即燒乳豬都係咁意食咗一小件,  係咁o架喇, 何況這裡的甜品不會叫人失望, 水平中上放得入口.
芒果白酒啫喱出奇地好味道
H記雪糕6大款
忍唔住, 再食多碟生蠔
(上文提及The Market坐位安排唔太理想,  即使兩個月前訂枱同reconfirm 已確認了梳化位, 去到都係坐最最最唔想要的'最入大圓枱'.)    相反, 嚟 Cafe on M這麼多次, 每次都不會叫我們失望, 我們坐過鋼琴區、 亦坐過窗邊長枱、窗邊梳化、內籠'圓梳化'區、 近電梯圓梳化區.......其實只要早兩三星期訂枱時講明想坐邊, 雖則為保障餐廳自己權利Receptionist 說明: [盡量安排/唔guarantee/看當日安排...] 但通常去到都安排了我們想要的位置, 所以我要在此給多個 LIKE
and say: "Thank you!"多謝幫忙!

今日這個 Lunch Buffet成人每位$368加一, 我們享受了某張信用咭優惠有8折, 實收$330, 以這個價這個中上的食物質素及這麼有水準的服務, 我會給予一個大笑臉!

Cafe on M~  We'll be back!
2015-08-23
2 分鐘 (堂食)
用餐優惠
信用卡優惠