2023-11-09
以前成日喺北角食big bite 。然後咁今次咁啱嚟到西邊揾嘢食,一入嚟就心諗乜間舖個vibe 咁似樣咁多 🫎同 🦫公仔嘅,原來而家搬咗嚟石塘咀呢邊!我哋 order 咗最 Classic 嘅 CBC (Crispy bacon cheese burger),好欣賞呢度嘅肉係經過明火烤過🔥肉質 juicy 而且有煙燻過嘅香味係好加分((即刻諗起食神入面講嘅:將神賜畀人類嘅火運用得出神入化,可以煮出堪稱火之藝術嘅超級菜式))另外仲有個the big fish burger, 估唔到連魚都好不錯,魚肉厚實唔會散收收,外皮脆身無油味。高質唯一個問題係個餐本身已經跟咗 fries🍔而食加拿大嘢係必定不能夠 miss 特色 poutine,就係加上最簡單嘅芝士同 gravy 呢個簡單組合,嘩啦啦 Boommm 將薯條嘅滋味再昇華!食咗勁多薯條食到好飽 lol 強烈要求個 menu 可以容許加錢轉咗 poutine!! 唔係真係食到變🇨🇦大黑熊size 🐻逢星期三仲有勁平嘅三蚊 wing night,好吸引嘅promotion,心郁郁下次要嚟狂隊雞翼!(記憶中個 buffalo wings 係好
唯一個問題係個餐本身已經跟咗 fries🍔而食加拿大嘢係必定不能夠 miss 特色 poutine, 就係加上最簡單嘅芝士同 gravy 呢個簡單組合,嘩啦啦 Boommm 將薯條嘅滋味再昇華!食咗勁多薯條食到好飽 lol 強烈要求個 menu 可以容許加錢轉咗 poutine!! 唔係真係食到變🇨🇦大黑熊size 🐻
逢星期三仲有勁平嘅三蚊 wing night,好吸引嘅promotion,心郁郁下次要嚟狂隊雞翼!(記憶中個 buffalo wings 係好食的,然後 hot wings 係辣到飛起)