2010-08-18 17 瀏覽
在香港,一提起漢堡包,敢問大部份人只會第一時間諗起麥記。尋常漢堡包店要凸圍真的不易,我還很懷念哈迪斯,現在Burger King先來一個漂亮反擊戰。買小華堡餐送新地,小華堡餐原價$25.5,新地原價要$7.5,所以話真係好抵下,前提係你當然要食得落咁多野啦。Burger King之前有食過,但小華堡今次仲係第一次,跟麥記standard漢堡包相比,小華堡明顯多汁,配菜仲有蕃茄生菜洋蔥,跟茄汁沙律醬配會得很好,雖然洋蔥生了點,但仍然是比麥記出色,平價當做廣告費,戰術絕對正確。薯條又熱又脆,也是很不錯,怪不得同事們會到麥記用$1買shake shake粉+紙袋配Burger King薯條,果然識食。新地有三種口味,士多啤梨、朱古力、杏桃,我點了士多啤梨,士多啤梨醬似查麵包的果jam,雖然也不錯但這一方面好像麥記好d,而且麥記仲多個麥旋風揀下。不過同事話杏桃不錯,而且只此一家,下次會試下。執筆之時,那邊廂麥記又剛出了優惠coupon打對台,看來有福的應該是廣大食客了。

小華堡餐新地,小華堡餐原價$25.5,新地原價要$7.5,所以話真係好抵下,前提係你當然要食得落咁多野啦。

小華堡餐送新地
初嚐小華堡
薯條很香脆
送的士多啤梨新地
2010-08-09
5 分鐘 (外賣自取)
$25.5 (午餐)
小華堡餐送新地
初嚐小華堡