2015-03-28 709 瀏覽
南瓜湯用忌廉點綴 食到南瓜蓉 真材實料蒜蓉包好特別 送上時飄來陣陣蒜香牛油香 切成薄片 焗過之後展現岀彎曲誘人既線條 有啲似薯片😂😂 超級脆又香口脆炸美式香辣雞翼熱辣辣送上 唔係kfc厚炸皮 反而係小妹較討好既金黃色 皮邊有小小脆位 對小妹來說剛剛好 肉嫩肉汁多 辣味後來居上 澳洲和牛藍芝士醬漢堡blue cheese wagyu從橫切面睇佢真係好有內涵嫁 包身微微脆內軟熟 底面都有脆口芝麻 漢堡扒好厚好juicy 一啲都唔韌又冇根 芝士醬濃濃令成個burger一啲都唔dry 仲有蕃茄片同菜食落唔會膩 睇番相都好令人回味薯條炸得剛好唔熱氣 唔油膩兼好有薯味 m字頭果啲邊有得比 如果再灑啲鹽花更係錦上添花💞💞辣肉腸薄餅👅肉腸薄片唔係辣既源頭 反而係面頭既辣味粉 不太好辣既我挑剔地夾開左小小... 不過食落係幾刺激既👻👻👅中間芝士仲係半溶狀態 有别於一般雖可以牽絲但食落好似無味既香口膠 👾佢芝士味幾濃 綿綿又有啲奶味 既帶點鹹香 👻薄身餅底 批邊算脆likeeee爆BBQ醬燒豬肋骨👅至愛濃味BBQ醬塗滿喺肋骨上👅有兩份肋排 約有6,7個骨位 加埋份量都幾足嫁💪💪特别既係用木砧板上 又有幾片

南瓜湯

有兩份肋排 約有6,7個骨位 加埋份量都幾足嫁💪💪

BBQ醬燒豬肋骨

特别既係用木砧板上 又有幾片茄子翠玉瓜同薯條伴碟

蕃茄醬煙三文魚意粉

smoked salmon spaghetti with tomato sause
香草灑喺碟邊 芝士碎刨喺面 火箭菜伴碟 擺碟有心思 賣相攞爆分 叫人食指大動!! 幼身意粉 軟硬適中 可以掛到醬汁 蕃茄醬未算濃但勝在夠多 亦不時食到茄蓉 撈意粉足夠有餘 餵食貓緊係忍唔住要不埋淨低既汁黎食hehee

乳酪藍莓汁

餐飲轉左特飲乳酪藍莓汁😋
果汁係是日會定期轉嫁 酸酸地好開胃🙌🙌 佢仲特登將兩杯變做三杯俾我地開心shareee
set dinner $288×2
西餐廳係開放式廚房 幸好油煙味唔大 女侍應仲會同你搭訕 難得有質素既小店 價錢又合理 值得支持!!😆😆
2015-03-15
辣肉腸薄餅