店鋪:BYO 自助烘焙 (旺角)地址:旺角登打士街56號家樂坊14樓1405號舖香港疫情回落〽️,香港人開始周圍去行街食飯睇戲搵嘢玩🎬,我都唔輸洩,襯住母親節臨近‍,去咗呢間比香港人整甜品既地方——BYO自助烘焙 @bake.your.own 整蛋糕🎂,皆因佢哋新推出咗4款母親節限定蛋糕🎂,見佢哋咁靚又有得自己落手落腳去整,可以借個機會孝敬一吓媽咪👩🏻‍🦱,又可以滿足我有得玩同可以整甜品嘅慾望BYO自助烘焙有4間分店,香港九龍新界都總有一間喺附近,分別位於銅鑼灣、元朗、九龍灣同旺角。好似我咁屋企細細,乜嘢焗爐烘焙用品都無🔥,次次要買幾十百樣材料同用具諗起都覺得又煩又貴🥲,所以BYO自助烘焙就啱晒我呢類人,唔需要提前預約、唔需要事前準備、唔需要事後清理,上網一約話去就去、話整就整😋✝️椰奶皇后 $460今次整嘅呢個喺低糖版椰香吉士流心亞麻籽蛋糕(6”),提供咗代糖取代白糖,相對健康少少🤏,由椰香亞麻籽雪芳蛋糕、吉士流心餡到Mascarpone忌廉都喺自己一手一腳去整,勁有滿足感🥰。成程都有IPad教學點整📱,真喺唔識仲可以問在場嘅工作人員。而烘焙嘅用品相當齊存,分開咗唔同嘅區,放咗唔同嘅用品
店鋪:BYO 自助烘焙 (旺角)
地址:旺角登打士街56號家樂坊14樓1405號舖

✝️椰奶皇后 $460
今次整嘅呢個喺低糖版椰香吉士流心亞麻籽蛋糕(6”),
提供咗代糖取代白糖,相對健康少少🤏,
由椰香亞麻籽雪芳蛋糕、
而烘焙嘅用品相當齊存,分開咗唔同嘅區,放咗唔同嘅用品同材料,地方仲好寬敞舒適,場地夠大唔洗怕同其他人逼,成程都好輕鬆自在😆

比完甜品嘅費用,加$60就可以叫多個朋友一齊整,同男/女朋友或者閨蜜嚟就最啱👭,製造多啲共同嘅回憶,整完仲可以一齊share食埋個甜品添🤩
2022-04-29