2019-01-31
旺角啊油麻地啊呢d地區不嬲都多樓上cafe,今次去嘅呢間Cafe Fabulous就喺油麻地😌 同埋今次特別少少,唔係同一大班朋友去樓上cafe,係自己一個🤟🏼 因為早左到油麻地,未夠鐘補習又想有個地方食下lunch,可以坐耐d,做陣野,休息下👅 真心覺得呢間無論係食物味道、款式、環境同價錢都好唔錯,無試錯野🥰😆環境方面好開揚,分左兩個zones咁。我諗係for一大班朋友/ ocamp gatherings book場🤣 一邊係落地玻璃設計,晏就時間嚟就有好refresh,好光猛嘅feel🌻🌞 另一邊就比較窩居,有居家感同少少復古風格🏚 空間算幾大,見係晏就而我又諗住做下野,就揀左落地玻璃個邊☺ 順帶一提,晏就唔算多人,cafe有wifi提供,想做下野或者同friend談下心就最啱,靜靜地得嚟舒服😌我好鐘意佢幅tiffany blue tone嘅牆😍 仲有d裝飾,好靚😍🌿我叫左一份lunch set,L10嘅黑松露鮮雜菌意粉🍝(另有螺絲粉選擇),加配左杯Almond Milk (H)🥛,好味🤤🤤 本來都驚叫牛奶會有啲飽,但嚟到個size啱啱好,勁like佢d泡沫令到入口好fluffy舒
我叫左一份lunch set,L10嘅黑松露鮮雜菌意粉🍝(另有螺絲粉選擇),加配左杯Almond Milk (H)🥛,好味🤤🤤 本來都驚叫牛奶會有啲飽,但嚟到個size啱啱好,勁like佢d泡沫令到入口好fluffy舒服🥰 杏仁奶好香😍 唯一美中不足嘅係無得special request skimmed milk😟 不過都好正,肥d都抵嘅🤣
意粉好大份,又有好多芝士粉,未食已經打左高分🥰 果然味道好味!雜菌好足,黑松露味都好香,夾住忌廉汁食真係無得彈🤤😍 好快食完成碟😌🤟🏼
食完main course,我一向習慣要食dessert先覺得滿足🥰 仲要呢度有咁多款,我就一次過嗌左兩件cake🍰🍰😈 一件tiramisu,一件new york cheese cake👅 賣相幾有心機,有oreo餅碎加朱古力醬😆 性價比勁高🤤 我鍾意new york cheese cake多d,夠厚實,芝士味濃🧀 我就略嫌tiramisu有d太鬆,同少左d咖啡味☕ 不過其實好抵食,解下口痕係唔錯🤤
總括嚟講,我下次會仲想再嚟的,gathering或者自己消磨下時間😆🥰
▪Menu: