2022-12-09
📍 #太子 Urban Roasted Resort#羊羊在佐敦#羊羊在九龍今餐係任食馬拉松最後一站,上一餐BBQ就飛咗唔提了🤣估唔到呢餐都幾好味,就算飽飽地都仲食得落,因為真係色香味俱全😆舖頭係由幾個年青人開嘅(我估),佢哋工作個陣幾開心,會傾計同唱歌🎤其實都幾羨慕佢哋,因為揾到份自己鍾意,又可以同成班fd做嘢嘅工🥹不過高過170嘅人嚟呢到食可能辛苦少少,因為主要集中樓上用餐,樓上樓底好矮,我170都差啲撞爆頭🤣但係裝修幾小清新,好多打卡位,陪女朋友嚟啱哂🥰🍹飲品✨白桃橘+乳酪好足料,放題都比大大杯🥛如果可以細杯啲就好,咁就可以試多啲😙白桃味好出,橘味就唔多覺,乳酪酸酸甜甜好夾☺️✨玫瑰青檸荔枝+乳酪好香荔枝味,飲真啲真係有玫瑰味🌹感覺有啲似可爾必思,冇咁甜,酸味重少少🤏✨香茅花蜜奶咖啡店員特別推介,奶味重啲,咖啡味稍稍弱咗,不過真係有香茅味,唔知點整出嚟🤔🍝食物✨黑松露巴馬臣忌廉芝士帆立貝意粉一上碟好香,係碟到見到落咗好多黑松露醬🤩食落勁creamy,應該落咗好多忌廉同cheese🧀帆立貝好大粒,仲要有膏,真係好正😭✨小食全包拼盤包哂所有小食,每款有2-3件🦐💥水牛城雞槌辣辣地,唔食
#羊羊在佐敦
✨黑松露巴馬臣忌廉芝士帆立貝意粉
✨小食全包拼盤
包哂所有小食,每款有2-3件🦐
💥水牛城雞槌
辣辣地,唔食得辣都可接受😁比雞翼好係多肉啲,少啲骨🤣
💥冬蔭功雞串
又真係幾有冬蔭功味,仲見到啲香茅,雞肉好入味,唔算柴😗
💥啤酒薯條配蜜糖芥末
啲醬係就咁淋上去,食落好似有蛋黃味🌝薯條係幼薯,比較易淋咗,可惜😖但整體都唔錯😎
💥泰式蒜蓉青檸汁燒帆立貝
好似其實呢到有好多泰式元素😂食落都泰式風,肉好嫩,仲有啲汁幾正🤤
💥泰式蒜蓉青檸汁汁煎阿根廷紅蝦
呢間舖其實都幾落本,好多都係靚食材🤑蝦幾實淨彈牙,不過唔太新鮮有啲難剝殼🤥
✨燒帆立貝配意式豬面頰肉車打芝士煙肉蛋奄列多士
蛋幾滑,煙肉成粒上,芝士仲勁厚,佢哋都唔知係咪蝕住做😨不過餡分唔均,係中間切一半係冇豬肉同帆立貝🥺
✨煙三文魚/巴馬火腿配青檸忌廉芝士牛油果醬多士
牛油果揀得好好,冇生嘅,所以食落好creamy🤤配煙三魚同巴馬火腿都好夾,層次唔同咗😃最特別係個多士用嘅麵包係有落果乾,食落又係唔同,突顯佢哋真係有用心🤪
🍨甜品
✨朱古力芝士蛋糕
開頭仲以為係brownie,朱古力苦澀味都出,但芝士味都冇蓋住,配茶飲一流✌🏻
✨牛角包窩夫
有凍同熱嘅甜品揀好正,窩夫熱辣辣配凍冰冰嘅雪糕,又係特別嘅口感,呢個配咖啡正啲☕️
人均價錢 - $298
評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀🍀