2016-10-06 1043 瀏覽
朋友無端端搵左呢間café,話想試下,見係Kwun Tong就睇都冇睇食評就say ok! 7點到達,一入到去個感覺就好大,一邊賣衫做零售,一邊就餐廳,好似仲有工作室!不過心諗係呢度賣衫咪會吸晒d野食味落件衫度?!又唔係做輕食,點都會有少少油煙掛!Anyway,行到入去,原來呢度冇卡位,反而係一大張長枱share。可能當日唔多人,所以都ok靜。我地兩個人拎住個餐牌諗左好耐都諗唔到食咩…因為最低消費要$150,最後我地就叫左個千層麵、雞翼、藍芝士吞拿魚煙斗粉、朱古力同玫瑰朱古力。其實我係完全對café 既野食係冇咩期望,因為香港大部分café 都係買d現有既返去再加熱only,所以見佢有blue cheese就即管試一試!等左15分鐘,雞翼上枱,呢個雞翼用風沙雞既做法,表面脆脆地,熱辣辣,幾好食,同埋份量都唔少!之後再等多5分鐘,我個藍芝士吞拿魚煙斗粉終於到啦!一黎到就有好香既藍芝士味,好濃!跟住驚喜黎啦,本身以為藍芝士只係焗既時候擺面,但原來係”No”埋入煙斗粉度,所以芝士味大增,真係正!因為我沉醉於藍芝士度,朋友食個個千層麵相都冇影,試都冇試,哈哈~最後,杯玫瑰朱古力都ok,今晚好滿

之後再等多5分鐘,我個藍芝士吞拿魚煙斗粉終於到啦!
藍芝士吞拿魚煙斗粉

最後,杯玫瑰朱古力都ok,今晚好滿足!不過就有少少貴,算啦一次半次!
2016-09-30
藍芝士吞拿魚煙斗粉