最近好多地方都開cafe,咁啱屋企附近又有一間好得意嘅cafe。呢間主打虹吸咖啡,不過我自己對咖啡☕️冇研究,所以都係叫返平時飲開嘅。最鍾意佢冇乜人,可以寫下野睇下書又一日,好舒服~ cafe附近係海傍🌊,吹下海風散個步吧。‪⸜♡⸝‍‬flat white $45Flat white奶嘅比例比latte少,所以Espresso味會比較重,飲到更出嘅咖啡濃味~奶泡細滑同薄身,smooth꒰( ˙ᵕ‎˙ )꒱‪⸜♡⸝‍‬long black 口感順滑之餘,仲可飲到咖啡的香甜味。上面會有一層薄薄的咖啡油脂,賣相唔錯( ˶ー̀֊ー́ )੭"‪⸜♡⸝‍‬Banana Bread $45好好食!外皮香脆,勁濃香蕉🍌味,一塊真係唔夠分,食完一啖會好想食第二啖( ・᷅-・᷄ )質感鬆軟,好想拎佢地嘅食譜返屋企整~⚆⚆Lazzy Project (筲箕灣)筲箕灣筲箕灣東大街2號地下3號舖

‪⸜♡⸝‍‬flat white $45

‪⸜♡⸝‍‬long black

‪⸜♡⸝‍‬Banana Bread $45

⚆⚆Lazzy Project (筲箕灣)
筲箕灣筲箕灣東大街2號地下3號舖
long  black