2021-05-03
話說今日同老公去咗利東街戈邊行吓,有少少題外話,利東街真系好好行,喺戈邊番工,成日行都吾會覺得厭。利東街附近都不乏美食,前排幫襯過 Mansons Lot一次,系一間同時有室內同室外位置嘅西餐廳,朝早就cafe嘅形式,夜晚都見到有啲外國人喺室外坐,飲吓酒咁🍻氣氛幾chill。裡面都有木架同埋一啲有藝術氣息嘅擺設,寬敞嘅空間亦令人感覺自在。老公叫咗個海鮮湯,睇落好濃咁😍有餅乾條裝飾幾得意。海鮮湯嘅蝦味好濃,入面有吾少蝦肉,細細粒但份量多,食得好滋味。湯就稍微稀咗啲,再稠身啲就好。叫得 MANSONS CHICKEN WINGS 即系都算呢間餐廳嘅招牌菜?雞翼都可以整得好靚✨煎雞翼都可以整得好鬼好食,啖啖都食到好香嘅蒜蓉味,最緊要吾會太鹹,做餐前小食一流😋青咖哩都可以喺西餐廳食到真心正喎🤩雞肉好似系雞胸部分,冇肥肉,又吾會話好’鞋’喎,啱曬近排減肥食😆青咖哩飯原來系酸酸辣辣咁,味道喺西餐廳就夠曬罕見,吾算好啱我,中意食泰國菜嘅朋友仔可以一試。吸收吓多啲蛋白質先,叫咗份三文魚扒。個皮燒得好脆好香口!三文魚扒同表皮一樣油脂豐富。除咗三文魚扒高質之外,原來佢底下都內有玄機!有充滿忌廉汗嘅菠菜🤩平
吸收吓多啲蛋白質先,叫咗份三文魚扒。個皮燒得好脆好香口!三文魚扒同表皮一樣油脂豐富。除咗三文魚扒高質之外,原來佢底下都內有玄機!有充滿忌廉汗嘅菠菜🤩平時真系麻麻哋菠菜,連埋忌廉食又吾同講法喎。
老公叫咗杯Tinker Bell,裡面有大量嘅植物成份🤣綠茶、蝶豆花、鼠尾草、檸檬馬鞭草、檸檬百里香、藍莓,好香嘅花味,味道清新。
餐廳主打咖啡之餘,亦有吾同手工啤/ 酒類飲品,夜晚就化身酒吧🍺好多元化😊