2021-11-26
約咗朋友去杏花新城睇波鞋, 一出杏花邨站,就係一個大商場,裏面有好多運動用品outlet,亦都不乏飲食地方,非常方便!🛍👟🥿經過呢間餐廳,門口有個旋轉木馬,非常華麗! 室內顏色以藍白色為主,座位設計亦非常特別,有南瓜車,有挪亞方舟,名副其實一個夢幻樂園。🧸🪅🪆🎀食物方面,價錢唔貴,晚餐非常抵食, 仲有各種牛扒餐提供。🥩🍝🍖🧀🧇同朋友分別點咗兩個晚餐:🍽 💖1️⃣ ✨ 寶雲酥龍利柳配黑松露汁意粉龍脷柳好大件,味道適中,魚身表面酥脆香口。🐟 😋意粉軟硬度好適中,黑松露醬好香菇菌味。🍄🧅仲伴有沙律菜,整體配搭唔錯!🥗💖2️⃣ ✨ 香茅豬扒配白咖哩汁飯豬扒好足香茅味,惹味亦有咬口, 白咖哩汁甜甜哋唔太辣,好香咖哩味! 🐷😘白咖哩汁份量比較少,不過可以問店員添加,店員亦好樂意幫忙! 🧑💼💖晚餐已包餐湯、主食及飲品,加一份小食都衹係加$10 🥣🍝🥤🧆3️⃣ ✨ 窩夫天堂我哋仲叫咗一份雪糕窩夫, 一人一件窩夫唔駛爭,仲有大大個雪糕球,超級滿足!💖🧇🍨😋
同朋友分別點咗兩個晚餐:🍽 💖
1️⃣ ✨ 寶雲酥龍利柳配黑松露汁意粉
龍脷柳好大件,味道適中,魚身表面酥脆香口。🐟 😋
意粉軟硬度好適中,黑松露醬好香菇菌味。🍄🧅
仲伴有沙律菜,整體配搭唔錯!🥗💖
2️⃣ ✨ 香茅豬扒配白咖哩汁飯
3️⃣ ✨ 窩夫天堂