2023-10-26 266 瀏覽
最近見到好多廣告介紹呢間餐廳佢嘅吸引之處就係限時搞啲主題佈置同埋食物今次係韓國流行嘅公仔Carebears出場所以就想同朋友嚟試吓可能因為平日晏晝5點幾嘅時間竟然唔洗排隊 仲有得揀坐係Carebears隔離Yeah~~坐低之後兩個人叫咗以下幾樣嘢食- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. Cheer Bear 炸豬排咖哩飯本身唔係咁好咖哩因為覺得好辣但係呢碟咖哩我係食到類似係甜咖哩個種加上有啲新鮮嘅蔬菜粒似係分開煮熟咁樣啲蔬菜粒咬落覺得都幾爽口加埋軟硬適中嘅飯同埋煎得酥軟香口嘅豬排食落口感豐富2. Care Bears 台式拼盤(鹽酥雞、台式香腸)食落即刻令我諗起台灣夜市感覺好似即叫即炸 即叫即烘鹽酥雞脆卜卜台式香腸外酥內軟同埋肉汁飽滿可以暫時止住想去旅行嘅癮3. Care Bears 草莓布甸呢個布甸超級特別底下個層有啲似係草莓乳酪上面就有層厚厚嘅奶蓋完全衝擊咗我嘅味蕾啊因為估唔到呢兩樣咁軟滑綿綿嘅流質食物一齊放入口到配合度可以咁高咖!!4. Grumpy Bear 藍莓鮮奶蝶豆花+Good Luck Bear 芝士奶蓋紅豆抹
最近見到好多廣告介紹呢間餐廳
加埋軟硬適中嘅飯
同埋煎得酥軟香口嘅豬排
食落口感豐富
Cheer Bear 炸豬排咖哩飯
2. Care Bears 台式拼盤(鹽酥雞、台式香腸)
食落即刻令我諗起台灣夜市
感覺好似即叫即炸 即叫即烘
鹽酥雞脆卜卜
台式香腸外酥內軟
同埋肉汁飽滿
可以暫時止住想去旅行嘅癮
Care Bears 台式拼盤(鹽酥雞、台式香腸)
3. Care Bears 草莓布甸
呢個布甸超級特別
底下個層有啲似係草莓乳酪
上面就有層厚厚嘅奶蓋
完全衝擊咗我嘅味蕾啊
因為估唔到呢兩樣咁軟滑綿綿嘅
流質食物一齊放入口到
配合度可以咁高咖!!
Care Bears 草莓布甸
4. Grumpy Bear 藍莓鮮奶蝶豆花+Good Luck Bear 芝士奶蓋紅豆抹茶
我哋兩個都比較鍾意杯Grumpy Bear
一嚟賣相好靚 哈哈~
二嚟覺得味道都幾特別
如果奶蓋可以更加濃稠就好

*重點* 服務好好 唔收加一💯
2023-10-25
Cheer Bear 炸豬排咖哩飯
Care Bears 台式拼盤(鹽酥雞、台式香腸)
Care Bears 草莓布甸