2020-03-11 353 瀏覽
#cassiegolaichikok-If there was no TMR, how hard would you play? 點玩我就唔知,不過點食我就知道啦!今次瘦編就黎到荔枝角D2 Place附近嘅一間文青系餐廳,由Supergirl嘅Yanny開,裝修好時尚好有品味。😋-餐廳主打東南亞菜式,不過我自己覺得以泰國菜為主。小食叫左個蒜容牛油雞翼($58),熱辣辣新鮮炸起,好脆口。主食叫左豬頸肉青咖喱($88)同泰式香葉肉碎炒飯($78),青咖喱好香又唔會太辣,豬頸肉夠嫩有咬口,有好多舊,份量足料,炒飯夠鑊氣,配埋青咖喱汁一流!🤩-飲品方面啲名改得好有心思,叫左杯「香港的奶茶」,雖然只係普通奶茶,但係都有茶餐廳水準。另外,啲餐具設計真係好靚,食完個炒飯之後,係有彩蛋嫁!(碌到後面嘅圖就會睇到🤓)👉🏾👉🏾-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)抵食評分▶️️🌕🌕🌕🌕🌑 (4) 回購評分▶️️️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)-➡️ 圍威喂 (荔枝角)📍 荔枝角青山道495號誠信中心地下1號舖-
#cassiegolaichikok
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食評分▶️️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
回購評分▶️️️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
➡️ 圍威喂 (荔枝角)
📍 荔枝角青山道495號誠信中心地下1號舖
泰式炒飯