2020-03-15
#cassiegoyuenlong-瘦編本身今個月去東京旅行,但因為疫情影響,所以冇得去。有冇朋友仔同我一樣呢?唯有繼續同朋友去下日本餐廳食日本菜望梅止渴啦!💛-今日收工瘦編同朋友去左元朗教育路附近搵食。一開始入座6點幾都唔算多人,慢慢7點愈黎愈多街坊客出現。餐廳上菜速度好快,叫左刺身同壽司無耐就有得醫肚。刺身叫左三文魚腩($48)同油甘魚($42),壽司就叫左甜蝦($9)、醋青魚($10)同赤龍卷($39/4件)。刺身味道鮮甜,不過Size就偏細,相反壽司就好大件好抵食,重點係赤龍卷,一登場就即刻哇左一聲,隻炸蝦大隻到!😍-小菜叫左軟殼蟹天婦羅($39),主菜叫左豬軟骨番茄湯底烏冬($59),兩份都係好大份,天婦羅即叫即炸,蕃茄湯底好濃郁。黎依度食野真係唔好一開始叫太多,因為件件都咁大件咁抵食,好快就飽肚。埋單個陣,仲送一支細細支嘅酒精搓手液俾我,好Sweet呀,推介新界西人黎試下。👍🏿-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4) 抵食評分▶️️🌕🌕🌕🌕🌕 (5)回購評分▶️️️🌕🌕🌕🌕🌑 (4) -➡️ 一番日本料理 (元朗)📍 元朗教育路29號地下C舖-IG: cassiecwy/ cassiegetfa
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
抵食評分▶️️🌕🌕🌕🌕🌕 (5)
回購評分▶️️️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️ 一番日本料理 (元朗)
📍 元朗教育路29號地下C舖
IG: cassiecwy/ cassiegetfat