2020-04-21
放工同男朋友係市中心搵野食,發覺呢到間pastaholic已經開左好耐,但係就一次都未食過,既然係咁又未諗到食咩,今日就決定試試佢晚餐選擇原來都幾多,除左散嗌之外仲有set嗌,岩曬我地呢啲唔鐘意用腦既人二人set ($318) 首先黎個湯先,個湯落足料,好濃郁,唔會太稀太咸,味道剛剛好跟住就有半份既caesar salad,份量唔大,過下口癮仲有位食主菜另外真係不得不提,啲菜同蕃茄仔都係勁爽同勁甜,真係估佢唔到前菜方面呢我地就簡左香辣蕃茄濃汁煮青口(+$10)雖然要加少少錢,不過真係完全值得,食得出青口唔係啲爛海鮮,而且值得一讚既係個蕃茄濃汁,辣味唔會太重,用蕃茄既酸酸甜甜伴襯住啲青口,真係好開胃,最尾我地連個湯都清埋終於都到主菜~我地分別嗌左美式辣肉腸pizza同溫泉蛋香蒜蘑菇意粉pizza方面,因為佢唔係厚批黎既,薄薄地反而係我最鐘意食既一隻,起碼食落去唔會太膩先,芝士唔會太多岩曬我口味仲有個意粉,係我最鐘意既闊條麵個麵無煮得太淋,而且蒜香味好出,令到成個麵都好香,最緊要係溫泉蛋真係溫泉蛋,蛋黃可以流出黎咖~而且兩個人黎講啲份量真係岩岩好,飽得黎亦都唔會太濟又或者浪費食物最後甜品方
二人set ($318)
首先黎個湯先,個湯落足料,好濃郁,唔會太稀太咸,味道剛剛好
另外真係不得不提,啲菜同蕃茄仔都係勁爽同勁甜,真係估佢唔到
前菜方面呢我地就簡左香辣蕃茄濃汁煮青口(+$10)
仲有個意粉,係我最鐘意既闊條麵
最後甜品方面我地簡左兩個tiramisu,一樣細細件,咖啡味好濃,蛋糕食落去質感好軟綿綿~估佢唔到!