2020-01-06 111 瀏覽
啱啱過去嘅聖誕節,有人喺普天同慶嘅節日頭也不回咁離開香港去左遊山玩水,簡直係一直在玩命🙄。.當然,返到黎係要跪玻璃同補食聖誕大餐嘅😌😌😌.我地兩個都比較隨性,有時都係行行下見到有興趣嘅餐廳就入去。本身係想經呢條街行返出去比較旺啲嘅地方,但見到呢間餐廳decoration幾靚幾有情調,menu上嘅item又幾吸引,又唔駛等位同人逼,所以就入左去。.三文魚他他沙律-聖誕限定 $98呢個好味!三文魚係切粒嘅,份量極多,啖啖肉。平日他他醬通常係點炸魚柳,原來配三文魚刺身又幾夾,酸酸地,感覺似食緊秘魯嗰種ceviche😋可惜只係聖誕限定,提議要將佢擺入menu入邊做regular 嘅item!.炸水晶藍蝦配蜜糖芥末醬 $108水晶藍蝦聽落好似好型,不過炸完出嚟唔係藍色,老闆話當刺身食就會見到有藍色,到底會係咩效果,非常好奇🤔份量同樣相當慷慨,有五六隻,炸得好香脆,肉質新鮮彈牙。.鮮海膽蟹肉意粉 $128個人認為抵食,因為好大pat甘甜嘅海膽❤️ 仲有蟹肉,蘆筍, basil,同埋香濃嘅cream sauce,好飽肚同滿足~.龍蝦天使麵$198其實味道都相當唔錯,有tomato sauce,好多洋蔥
當然,返到黎係要跪玻璃同補食聖誕大餐嘅😌😌😌
三文魚他他沙律-聖誕限定 $98
炸水晶藍蝦配蜜糖芥末醬 $108
鮮海膽蟹肉意粉 $128
龍蝦天使麵$198
其實味道都相當唔錯,有tomato sauce,好多洋蔥,好多碎芝士,口感豐富,龍蝦亦頗大舊,不過相對黎講,我覺得海膽意粉性價比高啲。
Cinderella & Happy Ending $48 each (Happy hour價錢)
發現佢mocktail嘅名都係圍繞灰姑娘呢個故仔🤔叫左呢兩杯,諗住畀cinderella一個完滿嘅ending~ 前者用cocktail glass 上,有石榴,菠蘿,cranberry同🍋juice,不過唔知點解我會飲到黑加侖子味。後者就比較大杯,係菠蘿+青檸+熱情果梳打,整體覺得兩杯味道都比較淡,冇乜特別。
Overall 覺得食物質素>>>嘢飲,不過因為我地唔飲酒,所以comment唔到alcoholic drinks🍹 又係值得推介嘅hidden gem💎