2021-01-18 557 瀏覽
👉🏻 Champagne & Strawberry 法國香檳士多啤梨🍓🍾🎂💲370- Edible Gold Leaf金箔, Champagne & Strawberry Chiffon Cake 法國香檳戚風蛋糕, Hokkaido Nakazawa Fresh Cream 北海道Nakazawa鮮忌廉, Champagne Agar 香檳寒天, Homemade Strawberry Jam 自家製士多啤梨果醬-勁好笑 嗰日晏晝同屋企人切完開心果蛋糕 轉個頭隔幾個鐘我班frd同我慶祝生日又係買咗la famille嘅蛋糕俾我😹仲要我晏晝先叫完我個frd幫我揀開心果味😹唔怪得佢係咁說服我叫我買第二個牌子嘅蛋糕 原來佢都訂咗同一個牌子嘅蛋糕比我😹諗起前年生日 又係有朋友買咗同一個牌子(MO hotel)嘅蛋糕俾我不過唔同味🤣證明我啲朋友都幾清楚我嘅口味haha多謝大家🥰-呢款係法國香檳士多啤梨戚風蛋糕🎂中間夾層鋪有士多啤梨果肉🍓而面層就鋪上香檳寒天🍾仲插咗啲士多啤梨果醬嘅滴管💉個人認為個香檳啫喱好好食😋士多啤梨唔係好甜 冇人工甜👍🏻整體蛋糕偏淡味食落唔濟 不過如果成個蛋糕整體香檳味重少
呢款係法國香檳士多啤梨戚風蛋糕🎂中間夾層鋪有士多啤梨果肉🍓而面層就鋪上香檳寒天🍾仲插咗啲士多啤梨果醬嘅滴管💉個人認為個香檳啫喱好好食😋士多啤梨唔係好甜 冇人工甜👍🏻整體蛋糕偏淡味食落唔濟 不過如果成個蛋糕整體香檳味重少少就好喇🤣飲住酒食呢個蛋糕就最適合不過😹
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
La Famille (中環)
📍中環港景街1號國際金融中心商場3樓3098B號舖
🔗#7eating鰂魚涌#7eating中環#7eating尖沙咀#7eating銅鑼灣#7eating旺角#7eating觀塘#7eating甜品