如果大家有留意Pizzahut,相信一定有俾新出品嘅四色cheese bomb pizza吸引到,本人係芝士嘅超級fans,而我一向最愛嘅就係芝心批!今次出咗個新嘅四色cheese bomb,望落都幾吸引,所以我都忍唔住叫咗一個外賣試試佢先。麗城花園呢間Pizza Hut比我嘅印象好好,每一次嘅order都十分之足料,芝士超多,個批又烘得好夠香脆,所以每次試新味道我都會揀呢間分店。不過好可惜,由上年開始,麗城分店就無再做堂食了,只可以供應外賣餐牌,好多堂食限定嘅甜品、沙律、飲品亦都停止供應,所以今次試新批,我都係外賣返屋企。適逢星期日,而且係疫情高峰期,大家都減少外出堂食,故此今日Pizza Hut外賣亦大受歡迎。我一早喺網上已經訂好訂單,系統指示50分鐘後可到分店取貨。然而當我依時到達分店,整間分店人頭湧湧,竟然有大約20人正在等候!最後,等候約20分鐘,終於我的訂單準備好了,遺憾的是當我打開盒蓋檢查,我發現pizza並非新鮮出爐,頓時有點失望,幸好仍有雞翼是新鮮熱辣。四色芝味爆爆批(海鮮大批) $198四色芝味爆爆批有兩款口味,海鮮味或雞肉味,從上圖可見餡料份量很少,只有幾粒迷你帶

四色芝味爆爆批(海鮮大批) $198

四色芝味爆爆批有兩款口味,海鮮味或雞肉味,從上圖可見餡料份量很少,只有幾粒迷你帶子、蟹柳及細小的急凍魷魚,另外數片毫不吸引的小青瓜片
,看著也不太有食慾。

而四色芝士球,賣相七彩繽紛,為外觀增添不少分數,味道分別是松露味、Wasabi味、蕃茄味及牛油味,實話實說,只有松露味及牛油味尚算正常,亦稱不上十分美味,純粹只是炸mozzarella球。另外兩種則相當奇怪,與整個pizza不相襯,單獨吃亦倒胃口。

很可惜這次Pizza Hut帶給我難忘的體驗,這個批味道確實奇怪,並不能怪責店員。遺憾剛好碰上吝嗇的店員,其實配料的價錢並不昂貴,只需酌量多給一些,帶給食客的整體印象已大相逕庭,希望貴店認真考慮。