2010-03-24
太太除了買下叮叮飯俾我之外, 原來仲有飯後甜品. 她行大埔中心時, 經過聖安娜, 就買了一個 Cheese Cake 同 一個 Friut Tart 等我回家一齊食. 飯後, 大家每人每樣一半咁食. 我先吃Cheese Cake, 味道非常之Cheesy, 藍莓味道, 上面層Jam 同 藍莓夠甜. 蛋糕帶點軟綿, 容易切開, 容易入口, 而且唔太漏, 比得上酒店的靚Cheese Cake.Fruit Tart, 水果應該是精心挑選過的. 全部都非常之鮮甜. 本身最怕酸橙, 但橙呀, 菠蘿呀, 全部不酸. 個Tart 好美味. 而且牛油皮好香. 以前一向抗拒聖安娜的蛋撻, 但原來佢既果撻是勝過其蛋撻數中倍的. 好難得一家餅店, 由中式糯米雞, 至西式 Cheese Cake 都有不錯既表現.