2024-08-30 727 瀏覽
今日我喺鰂魚涌試咗一間意大利餐廳,真係好滿意!我叫咗個set lunch,嘗試咗佢哋幾道招牌菜。一入到餐廳,就感受到一種輕鬆嘅氛圍,裝潢簡約而有質感,員工都好友善,服務態度非常好。首先上嚟嘅前菜係燒雞扒沙律。沙律嘅材料新鮮,雞扒燒得剛好,外脆內嫩,搭配住清爽嘅沙律醬,食落去特別開胃。沙律裡面仲有啲青蘋果同生菜,味道好清新,真係令人食得津津有味。跟住就係主菜,芝士蕃茄醬雞胸配薯條。呢個菜式真係好正!雞胸肉厚實,肉質鮮嫩,淋上濃郁嘅芝士蕃茄醬,味道濃郁又唔油膩。薯條炸得金黃色,外脆內軟,搭配雞肉一齊食,簡直係完美組合。每一口都有芝士嘅香氣,實在太好味!最後,我仲叫咗一個甜品,香橙班戟。班戟皮薄薄嘅,上面香滑嘅奶油,外面淋上香橙醬,酸酸甜甜,口感非常好。每一口都帶嚟清新嘅感覺,完美為呢餐畫上句號。總括來講,呢間意大利餐廳嘅set lunch真係性價比高,無論係前菜、主菜定甜品都令人好滿意。餐廳環境舒適,服務態度又好,絕對值得再來!如果你喺鰂魚涌附近,真係唔好錯過呢間好食嘅意大利餐廳!