2010-03-28 153 瀏覽
今日約咗亞仔落銅鑼灣掃街,我同亞仔都係嗰啲鍾意食立雜嘢嘅人,見到呢間店舖嘅食評都唔錯,咁第一站就決定去 Bitte Bitte 食熱狗。本來想試吓個腸杯,不過亞仔話想食熱狗,咁就揀熱狗喇,橫掂我地下一站仲有 Ireland’s Potato, 日出茶太及 Crumbs. 個餐牌有成十幾款 hotdog 揀,真係花多眼亂,個店員好熱心咁介紹我地揀 7 號 Cheese 'n Chille, 佢話呢款最受歡迎,咁就試吓啦。由於仲有下一站,所以我地決定外賣,不在店內進食。隻熱狗嘅材料包括有法蘭克福腸、墨西哥辣肉醬、半溶芝士及鮮蕃茄片;隻熱狗整體上唔錯,條腸雖然比較幼,但個皮幾脆口,夾埋啲醬汁,都幾好食,可惜唔夠辣,既然叫得Chille, 點解辣味咁少嘅?由於外帶嘅關係,面頭啲醬汁都黏在包熱狗嘅包裝紙上,影響咗個熱狗嘅美觀度,所以提議大家都係喺店內吃好一點。

Cheese 'n Chille hot dog
2010-03-28