2023-06-18
位於中環#NOJO 美式拉麵店〰️雖然係美式拉麵店 裝修仍然保留日式居酒屋嘅感覺 室內外都有座位供應 非常舒服 每次去到幾乎座無虛席😛〰️今次晚餐去到冇NOJO必食招牌原隻慢煮雞髀拉麵 Soy Sauce Ramen 好可惜😮💨🔺Spicy Minced Chicken Tossed Noodle $123撈麵必食😍!加埋生雞蛋一齊撈 好香滑〰️味道唔會太濃 少少辣 食落好開胃 而且口感好豐富 每條麵都掛滿醬汁🥢❣️🔺 Fatty Tuna Sushi Roll with Smoky Soy Sauce $128一上枱覺得賣相普通 但竟然有啲驚喜✨〰️吞拿魚油膩非常香!醋飯相對會偏酸 我個人接受到 秘製豉油冇乜特別 而且價錢上就貴咗啲🤐🔺Overnight Sake Lees Marinated Fried Chicken $88隔夜酒醃製炸雞🍗令人難忘嘅味道 炸雞酒味濃〰️而且炸得非常酥脆 外脆內軟的(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)雞肉同上一次一樣 好嫩滑!🐥