2018-11-12
大家到西貢都係想享受下度假的感覺,西貢有香港後花園之稱,每逢假日都會有很多人到西貢享受下陽光和大自然的空氣。當然我都唔例外啦,經常會到西貢的我,一邊可以放鬆下心情,另一邊當然就係搵好味道。今次我想講的餐廳就是momentai,其實我已經到過這間餐廳幾次了, 以下的相片都是我食過 幾次而集合得來的。多數都是兩點後去食他們的tea set, 至於價錢方面我已經忘記了, 大約都只是百幾蚊一個餐,已經包括沙律,主菜和飲品。 我最欣賞是餐廳的環境,採用開放式設計感覺開揚舒服, 每次我來到都會揀望住出面的位置, 一邊享受美食一邊可以欣賞下西貢碼頭的風景,真是賞心樂事啊!至於食物的質素,不論他們的沙律,漢堡包,意粉,飯或者咖啡, 全部都是中上的味道。餐牌上的菜式選擇多元化, 每次來到都可以嘗試不同的菜式。 餐廳的店員服務亦相當之好,態度親切友善仲好玩得添!