2024-12-31 0 瀏覽
如果去開中環那邊,想食得好啲啲,想食扒之餘又想食多啲菜,環境要夠chill,最緊要價錢方面夠相宜,呢間餐廳各方面都絕對勝任有餘💪。環境開揚闊落,有室內及戶外空間,坐得舒服,Semi-buffet lunch就只需要$108可品嘗到😋,包括有沙律吧、餐湯及餐飲,加配喜歡嘅主菜,最平都只係$48🤑就有個Risotto,而最貴都只係$138🤩就有個澳洲頂級穀飼封門柳。🥗任食沙律吧除咗有新鮮沙律菜之外,仲有已預伴嘅特色口味沙律,有充滿泰國風情嘅青木瓜沙律及地中海風情沙律,呢兩款沙律我哋都覺得超正👍,另外仲有凍蝦添,至於炸物就有脆卜卜嘅薯條及咖哩角,當然唔少得有餐包及甜品喇😝。🥣是日餐湯包咗一碗香氣撲鼻嘅磨菇湯,入口充滿濃郁磨菇嘅原味道,同時亦好creamy幼滑。主菜最平$48就有個Risotto ,而我哋就揀咗個三文魚及鴨腿👇:🐠香煎三文魚扒配奶油菠菜伴香草白酒牛油汁$68呢個價位完全唔揸流灘👍,而且賣相都好靚仔,三文魚幾厚肉,煎到皮脆肉嫩,配上無渣軟滑嘅奶油菠菜及清甜香草汁,好味又唔膩😋。🪿法式油封鴨腿配南瓜泥及西洋菜沙律伴櫻桃醬$88油封鴨腿外皮煎到夠哂香脆,肉質又非常軟腍,鴨味濃郁,配上

🥣是日餐湯

🐠香煎三文魚扒配奶油菠菜伴香草白酒牛油汁$68

🪿法式油封鴨腿配南瓜泥及西洋菜沙律伴櫻桃醬$88
油封鴨腿外皮煎到夠哂香脆,肉質又非常軟腍,鴨味濃郁,配上甜滑南瓜泥、爽脆無渣嘅西洋菜及甜蜜香濃嘅車厘子醬,整體配搭平衡好食,不油不膩👍。

☕️餐茶
我哋叫咗熱檸茶,但估唔到係壺上,有驚喜。

🍰甜品環節當然唔少得喇,沙律吧內有我哋最鍾意食嘅朱古力蛋糕添😋,食得非常滿足,坐得又舒服🥰。