2023-05-11
係銅鑼灣搵食嘅人~ 😌一係懂得希雲街的好~ 一係完全不認識這半隱小街~ 我自己就好鍾意呢度旺中帶靜的悠閑感覺,雖然街仔細細但卧虎藏龍,有唔少特式食肆,其中一間我好鍾意嘅係✨No Boundary✨看似cafe,又似Bar & Restaurant。 看似食西餐,原來又帶點fusion~ 就是無邊的特色~今晚同好姊妹聚餐🎉 慶祝佢考試一take pass! 食好西是必須的~🥐No Boundary Deluxe 🥓至尊 — 無邊全天早餐典雅的六角形碟、盛載着不同豐富的食材,煙三文魚、🥚牛乳炒蛋、煙燻腸、🥓雙份楓糖煙肉、茄汁豆、🥐小牛角包、波特菇、🍅煎蕃茄、🌽牛油粟米、沙律菜~ 上枱嘅時候,我哋都忍唔住「嘩!好靚呀!」 當然,只有賣相就一定過唔到我哋果關~ 而呢份早餐嘅味道絕對係一位資優生!我特別鍾意佢嘅炒蛋,波特菇同埋煙肉! 🐷德國🇩🇪豬手餐首先講吓隻豬手先~ 有別於坊間一般做法 — 炸到外皮脆卜卜配酸菜? No~ 佢將豬手慢煮8小時之後再焗,外皮帶煙韌口感,肉質保持juicy嫩滑,加上甜甜的楓糖是錦上添花~ 配以燒烤醬,芥茉醬或青瓜一齊食,各具風味~呢個餐包左餐湯同麵包~ 今日嘅餐湯係
🥐No Boundary Deluxe
🥓至尊 — 無邊全天早餐
🐷德國🇩🇪豬手餐
呢個餐包左餐湯同麵包~ 今日嘅餐湯係薯蓉湯,味道稍為清淡,特地切成條狀的蒜蓉包、跟馬克杯餐湯實在係一個好精緻嘅配搭✨
另外以套餐價order咗仲有兩款特飲~
🍹西瓜牛奶梳打特飲
平時見通常係香蕉奶、木瓜奶,淨飲西瓜汁又太甜,😆特飲呢個特飲有微微西瓜甜,又有梳打的爽同牛奶嘅creamy~ 我同朋友都好鍾意!
🍹冰凍薄荷朱古力奶
有我最愛嘅軟滑鮮忌廉on top~ 薄荷朱古力味道適中,加入了少量梳打水,飲落感覺就冇咁「漏」~
要大讚的是職員真的是非常非常有禮☺️
真係要大力支持呢間小店啊~
(留意返,職員是講英語的)