2022-04-28
Cooshti其實係Oolaa Group旗下開業唔算好耐嘅fusion菜,門面裝修風格比較貼近歐陸式建築,不過入面就有好多唔同嘅菜式🤣之前見到有人係利東街嘅呢間餐廳露台位影相,正對住係利東街個堆燈籠🏮真心好靚😳於是就一於平日約朋友過嚟食嘢🤪可能因為而家唔算好熱,店內嘅outdoor seats其實都坐得好滿🤑 最可惜嘅係餐廳好full booking 所以坐唔到露台位🥲如果想打卡嘅話記得要book位呀🤭今次同朋友嚟食佢哋嘅3-course set lunch ($168)免加一,前菜同朋友都揀咗Cooshti Cali Roll,聽落去食加洲卷好似少頹咁😂其實食落蟹肉係雪蟹而唔係平時嘅假蟹柳,所以肉味好鮮甜唔會好鬆散🤣將平時嘅加洲卷昇華咗✨朋友主菜嗌咗Asian Salmon Burger🍔三文魚柳煎得好香逼晒啲魚油出嚟好肥美🥰不過略嫌煎得過火咗少少所以邊邊位會比較乾🤒魚柳用咗是拉差辣椒醬同芝麻吊味,食落都幾香口🤪薯條有得點牛油果醬呢下幾特別🥑另一個Roast Lamb Rump真心有驚喜😳肉質好嫩滑而且唔老,加埋蒜蓉調味,羊味濃但羶味唔會好重,所以平時唔食羊嘅朋友都可以試吓😛朋友同
另一個Roast Lamb Rump真心有驚喜😳肉質好嫩滑而且唔老,加埋蒜蓉調味,羊味濃但羶味唔會好重,所以平時唔食羊嘅朋友都可以試吓😛朋友同我都覺得呢個比起burger更加好食🤤側邊嘅羊奶芝士沙律就正正常常用橄欖油調味嘅沙律🤪
食到最後同朋友都食到好飽所以就嗌咗coffee and tea,希望下次可以試埋佢哋嘅甜品啦😝