2021-10-01
黎到樂富做完義工梗係要chill下獎勵自己啦😜黎到蠔站門口見到張poster😳衝擊左我既味覺同視覺🤯生蠔$10/隻!!!有冇咁抵呀!即刻拉住男朋友入去試下先😍 鋪頭入面係酒吧形式經營,Chilling(超型)既吧枱上掛滿左林林總總既酒杯,有唔同年份既紅酒白酒!仲有一個美味專區分類唔同品種既角落生蠔🤤🤤齋望都已經肚仔打鼓啦!坐低即刻order一打生蠔再加個黃金軟穀蟹扁意粉先😋 生蠔$10隻真係好抵好抵!店員係上菜既時候為我地介紹生蠔係來自南非既生蠔,目測睇落隻隻大細均勻,而且食落肉質肥美🤤有淡淡既海水味,點上茄汁同檸檬汁🤯生蠔既鮮味引晒出黎🥰仿似置身於海洋之中,跟小魚仙在水中唱歌共舞💃🎤under the sea🎵under the sea💃🤣🤣唔經唔覺一打12隻既生蠔比我地秒速清空,哩個時候軟穀蟹扁意粉游到我地面前啦😳估唔到既係軟穀蟹都幾大隻幾厚肉,而且岩岩炸出黎熱辣辣又啖啖肉🤤加上咸蛋黃既甘香可口簡直係延續左岩岩既海洋之旅😳扁意粉偏有口感,令味覺增加一個層次😌👏簡直係Chill級高質享受!最後我地意猶未盡叫多半打生蠔享受一個Chill級“蠔”華既Dinner🤤估唔到樂富有間CP值咁高
最後我地意猶未盡叫多半打生蠔享受一個Chill級“蠔”華既Dinner🤤估唔到樂富有間CP值咁高既餐廳!下次做完義工一定要再黎獎勵自己😋👍👍👍👍👍