2024-05-19 1260 瀏覽
忙咗成日,點都要食返餐好嘅慰勞吓大家😉 今次班guests嚟自五湖四海,有食素嘅、又有人唔食豬肉😅 要搵個聚腳地都咪話唔頭痕😅😅 一大班人相聚,冇嘢好得過有酒飲🍻有嘢食,#灣仔 間 Cooshti 似乎係一個唔錯嘅選擇😏餐廳開喺 #利東街 中央位置,兩層高嘅小屋,裝飾得幾有特色🌠 本來坐喺樓下室外位置都係一個唔錯嘅選擇,可惜傍晚開始落起雨嚟,而且我哋人數比較多,唯有乖乖地跟服務員到樓上用餐😉 難得咁齊人,梗係要飲番杯慶祝吓🍻 不過有酒又點可以冇餚呢?餐牌上小食嘅種類都唔少,#蝦多士、#韓式炸雞… 就啱晒用嚟送酒🍻 而素食嘅朋友,就話餐廳嘅 #牛油果紅菜頭米紙卷 相當有特色,講到咁好… 梗係要通通叫晒佢哋返嚟啦😏至於主菜方面,當然唔會令人失望!而我就揀咗 #牛油咖喱雞 做我呢餐嘅主菜🤤 估唔到份量都唔少,不單止有咖喱雞、仲有油酥餅同大半碟印度米飯😅 我先將咖喱汁淋喺油酥餅上,油酥餅入口好鬆軟,再配埋少少雞肉,味道估唔到咁夾🤭 不過碟印度米飯我就認真無福消受🙏🏻 唯有分啲俾隔籬左右,減少浪費食物嘅罪惡感😅餐廳整體服務都唔錯,服務員都面帶笑容,只係偶爾有啲位大頭蝦咗啲😅 而食物方便,都以亞洲

餐廳整體服務都唔錯,服務員都面帶笑容,只係偶爾有啲位大頭蝦咗啲😅 而食物方便,都以亞洲菜式 À la carte為主調,地方都算寬敞!大家食飽飽又可以喺附近打吓卡🌠 偶爾過嚟chill返晚又唔錯㗎😉

📍 Cooshti (灣仔)皇后大道東200號利東街地下G35號舖
2024-05-13